szerző:
hvg.hu

Megjelent a pályázat, amelyben már generálkivitelezőt keresnek.

Újabb beruházást készít elő a kormány Csepelen, azon a területen, amit sokáig a leendő budapesti olimpia központjának gondoltak – írja a Zoom.hu.

A lap azt írja, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit (KKBK) Zrt. kedden tette közzé "generálkivitelezői pályázatát", eszerint pedig a szóban forgó területen extrém sportoknak szóló szabadidőparkot hoznának létre. A kiírás szerint a feladat a "Budapesti Xtrém Szabadidő Park az Észak-Csepelt és Dél-Pestet érintő, átfogó fejlesztési program", amely a Déli Városkapu Fejlesztési Program részeként valósul meg.

A szöveg szerint "a fejlesztési program legfontosabb eleme a 12 000 férőhelyes diákváros" kialakítása, ehhez kapcsolódva közösségi terek és sportlétesítmények építése.

Az "Xtrém Szabadidő Park" része lenne egy vadvízi központ és egy BMX-központ is, a mostani közbeszerzési eljárás tárgya így egy kajak-kenu szlalomverseny- és edzőpálya, illetve egy BMX verseny- és gyakorlópálya megépítése. Ezekhez kapcsolódóan klubház(ak) is épülnek, továbbá a tervezési határon belüli út, a közmű és környezetrendezésre vonatkozó generáltervezési feladatainak teljes körű ellátását is elvárják. A komplexum elhelyezésére mintegy 16 hektárt szánnak. A vadvízi központ a Magyar Kajak-kenu Szövetség országos edzőközpontja, a BMX-központ a Magyar Kerékpáros Szövetség edzőközpontja lesz.

A leírások szerint a kajak-kenu versenypálya 280 méter hosszú lesz, 8-12 méteres szélességgel, míg az edzőpálya 400-500 méter hosszan kanyarog majd. Ezekhez kapcsolódik egy 12 ezer négyzetméteres, mintegy másfél méter mélységű érkező medence. A BMX-központban egy 300-400 méter hosszú, az UCI hitelesítésű verseny- és gyakorló pályát alakítanak ki, ezen felül – egyéb más mellett – lesz egy Freestyle park, jó sok lelátóval.

A dokumentum szerint "a létesítménynek hazai és nemzetközi viszonylatban is versenyképesnek, világviszonylatban hasonló létesítményekkel összehasonlítva kimagasló minőségűnek kell lennie". A kivitelezési ajánlatokat november 6-ig kell benyújtani a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának.

A fejlesztés egyébként annak a Kemény Ferenc Programnak a része volt, amelyet az olimpiai pályázat kapcsán indított el a kormány, sportlétesítmények fejlesztésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hitelrontás, megtévesztés: igazgatók háborognak az iskolai rangsor miatt

Hitelrontás, megtévesztés: igazgatók háborognak az iskolai rangsor miatt

Szuperolcsó új villanyautó 410 kilométeres hatótávval – ön lecsapna rá?

Szuperolcsó új villanyautó 410 kilométeres hatótávval – ön lecsapna rá?

Bajorország: a történelem vége?

Bajorország: a történelem vége?

A kormányfő vagy egy százados Flóra nevű lányát hozta haza a HM gépe Ciprusról?

A kormányfő vagy egy százados Flóra nevű lányát hozta haza a HM gépe Ciprusról?

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Megmenekülhetünk? Az MTA már dolgozik a hatékony poloskacsapdán

Kiderült: napokon belül érkezik a HTC ultrabiztosnak mondott blockchain-mobilja

Kiderült: napokon belül érkezik a HTC ultrabiztosnak mondott blockchain-mobilja