szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A polgármester szerint ezzel is kicsit zöldebb lett a város és még spóroltak is.

Fűnyírók helyett rackákkal vágatták le a füvet Hódmezővásárhely egy részén Márki-Zay Péterék. A polgármester közölte: az újfajta megoldással

40 liter üzemanyagot, 84 kg szén-dioxidot, 115 dB hangterhelést, valamint a levágott fű szállítási és deponálási költségét takarították meg.

A rackajuhok egy 4200 négyzetméteres zárt terület legeltek le.

“Ahogy a közvilágítás modernizálásával, újabb gyalogátkelőhelyek kiépítésével, a kukák és utcanévtáblák pótlásával, úgy a város működtetésének fenntartható, környezetbarát átalakításával is folyamatosan haladunk előre” – írta a Facebookon Márki-Zay.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tucat osztrák fertőződött meg horvátországi nyaraláson

Több tucat osztrák fertőződött meg horvátországi nyaraláson

Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a budapesti darabolós gyilkosság gyanúsítottját