szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A villanyóraszekrény gyulladt ki egy terézvárosi társasházban. Az áramszünet miatt a lift megállt, a füst pedig elkezdett beszivárogni a fülkébe.

Kigyulladt egy villanyóraszekrény Budapesten, a VI. kerület egy társasházában a Dózsa György úton szerdán délelőtt.

A ház liftjében egy fiatal férfi tartózkodott, éppen lefelé igyekezett, amikor az égő villanyóra miatt elment az áram, ő pedig két emelet között a liftben maradt – írja a katasztrófavédelem a Facebook-oldalán. A férfi komoly bajba került, mert a fülkéből nem tudott kiszállni, a füst viszont elkezdett beszivárogni.

A budapesti tűzoltók siettek a segítéségére, de nem tudtak bejutni a liftbe. Hogy megmentsék a férfit a fulladástól, egy tűzoltó légzőkészüléket adtak be neki, amivel sikeresen átvészelte, amíg a liftszerelő leengedte a liftet. A tűzoltók szerint a fiatal férfi sértetlenül szállt ki a liftből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

2023-ra lesz lift egy már felújított metróállomáson

A liftépítés megzavarta volna a 3-as metró buszos pótlását, de a BKV most már nekilátott a Dózsa György úti állomás utólagos akadálymentesítésének. A beépítés 2022 tavaszán kezdődik, kérdés, elég lesz-e a pénz, nyolc állomásra összesen 5,6 milliárd forint van.

Virológus: Magyarországon már indokolt lenne újabb korlátozásokat bevezetni

Virológus: Magyarországon már indokolt lenne újabb korlátozásokat bevezetni

Jelentős anyagi kár: Bugatti ütközött egy Porschéval – videó

Jelentős anyagi kár: Bugatti ütközött egy Porschéval – videó

Nem lett volna 1989, ha nem lett volna 1920 – 100 éve volt a sorsdöntő varsói csata

Nem lett volna 1989, ha nem lett volna 1920 – 100 éve volt a sorsdöntő varsói csata