szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy drága üvegkastélyt törtek össze a rohangálás közben.

Két fogócskázó gyermek okozott közel 20 millió forintnak megfelelő kárt egy sanghaji múzeumban azzal, hogy rohangálás közben felborítottak egy pompás művet, egy kastélyt ábrázoló üvegszobrot.

A Ladbible szerint az alkotást egy spanyol szobrász, Miguel Arribas készítette, aki több mint 500 munkaórát töltött a megformázásával. Több mint 30 ezer darabból állt, értéke nagyjából 63 ezer dollár volt.

A szobor 2016-ban lett a múzeum tárlatának része, de mivel komolyan megrongálódott, egy ideig nem lesz látható. A fogócskázó gyermekek szülei bocsánatot kértek a múzeumtól, és közölték: vállalják a felelősséget a történtek miatt.

A szobrot az eredeti alkotó fogja felújítani, mert csak ő ismeri annak szerkezetét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hodász atya eltűnik a YouTube-ról, miután berendelték Esztergomba

Hodász atya eltűnik a YouTube-ról, miután berendelték Esztergomba

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Jegyescsomagot kapnak az azonos nemű párok Terézvárosban

Jegyescsomagot kapnak az azonos nemű párok Terézvárosban