szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ausztriában, Szlovákiában vagy Csehországban is magasabb a szigetelt házak aránya, mint Magyarországon.

A magyarországi családi házak megközelítőleg 15%-a már átesett valamilyen energetikai korszerűsítésen, azonban több mint 60%-ukra igen jelentős felújítás vár még, ez derül ki abból a vizsgálatból, amelyet a Knauf Insulation Kft. végzett a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete közreműködésével.

Közleményükben azt írják, hogy 

a 2,7 millió magyar családi házból évente alig 20-25 ezer újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik, ha ebben az ütemben halad továbbra is a megújulás, akkor a közel 1,8 millió energetikai korszerűsítésre váró családi házat 82 év alatt lehetne teljesen felújítani.

A legtöbb korszerű, szigetelt ingatlan Budapest és Pest megye, Szeged, Debrecen, Győr, Pécs, Kecskemét családi házas övezeteiben található.

A közlemény kitért az Energia Mérnöki Nonprofit Zrt. „Zöldotthon” néven készített felmérésére, amelyből kiderül, hogy regionális összehasonlításában a magyar családi házak 20%-a szigetelt, addig az 1,4 millió osztrák családi ház 80%-a, az 5 millió lengyel ház 59%-a, a 800 ezer szlovák családi otthon 35%-a, az 1,5 millió cseh ház 25%-a kapott a téli hideggel és a nyári hőséggel szembeni védelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Változik az épületek energetikai jellemzőinek tanúsítása

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért azt javasolják, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.

Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

Halálos áldozatai is vannak a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunnak

A NAV-nál kell majd iparűzési adót fizetni

A NAV-nál kell majd iparűzési adót fizetni

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén

Kutyákkal keresték az aranysakálokat a Velencei-tó környékén