szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két évig tartó munkával, közel hétmilliárd forintért épül egy színpad a Colosseum közepére.

Újjáépítik a Colosseum arénáját, egy háromezer négyzetméteres színpad készül – jelentette be az olasz kulturális miniszter. Dario Franceschini elmondta: a cél az, hogy a munka után a látogatók a Colosseumot az egykori küzdőtérről is megnézhessék, és kulturális rendezvényeket is tarthassanak ott, ahogy azt az ókorban is tették.

A Colosseum közepén lévő színpadot, ahol az ókori Rómában a gladiátorviadalokat tartották, a XIX. században bontották el a régészeti munkák miatt. Ennek a helyére építenek most egy új színpadot - írta a BBC. A munkát a milánói Ingegneria végzi, 18,5 millió euró, azaz 6,7 milliárd forint lehet az ára, és a terv szerint 2023-ra lesznek kész vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!