szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vállalat Könyves Kálmán körúti székházában található közösségi terek kialakítása ezüstöt ért az A 'Design Award and Competition elnevezésű versenyen.

A világ egyik legjelentősebb szakmai elismerését kapta a Magyar Telekom. A vállalat Könyves Kálmán körúti székházának normarendszere ezüstérmet nyert az A 'Design Award and Competition elnevezésű versenyen, amely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza.

A HD Group a 105.000 m2 nagyságú székház vizuális normarendszerének megalkotásával pályázott a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában. Ebben a csoportban az ingatlan belső, közösségi tereire vonatkozó szabályrendszer vizuális és szöveges megjelenítése volt a feladat, amit a Magyar Telekom oldott meg a legjobban.

„Célunk volt, hogy szembe állítsuk az épület monumentalitását, modernségét egy humoros és emberi jelrendszerrel. Hiszen, annak ellenére, hogy egy szabályrendszert kellett vizuálisan megjelenítenünk, fontos szempont volt, hogy mindezt befogadhatóan és szerethetően tegyük. A normarendszer illusztrációinak létrehozása során a hangsúly az irodai helyzetek humorán volt, a szabályokat oly módon szerettük volna átadni, hogy az emberek mosolyogva fogadják azokat. Mindeközben az is inspirált bennünket, hogy a digitális vállalat mindennapjaira analóg módon reflektáljunk” – mondta Tarkovács András kreatív igazgató, a projekt ötletgazdája és vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!