szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rövid időn belül kétszer is tulajdonost váltott a hollywoodi Vajna-villa, először ingyen, aztán a becslés szerint közel 5 millió dollárért.

Tulajdonost váltott az a hollywoodi ház, amely egykor Andy Vajnáé volt – írta a 24.hu.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az épület 99 százalékos tulajdonosa a filmproducer 2019-es halála előtt részben az Andrew G. Vajna Revocable Trust nevű cég volt – azaz Vajna saját vagyonkezelője, amelybe az öröksége nagy részét is tette –, a maradék 1 százalék pedig egy bérlő, Somogyi Csilla nevén volt.

2019 szeptemberében aztán a Los Angeles megyei földhivatal honlapjára felkerült dokumentum szerint a Revocable Trust két vagyonkezelője (Vajna halála után az özvegy, Vajna Tímea, valamint Samuel Falconello, a producer régi üzlettársa) ingyen odaajándékozta a ház tulajdonjogának maradék 99 százalékát is Somogyi Csillának.

2019 decemberében Somogyi aztán eladta a házat. A vevő egy delaware-i cég volt, az 1643 Woods Drive LLC – ez a név a ház címét takarja –, amelyet nem sokkal korábban, 2019 októberében Delaware-ben jegyeztek be. A laza delaware-i szabályok miatt azt nem lehet tudni, hogy ki a cég tulajdonosa vagy tagjai.

A 24.hu a földhivatali dokumentumban megjelentetett adók és illetékek alapján úgy számol, hogy 4,9 millió dollár, azaz nagyjából másfélmilliárd forint volt a vételár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!