Bezárják az 1-es terminált Ferihegyen

Bezárják az 1-es terminált Ferihegyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az indoklás szerint a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni. A reptér hivatalos utasszállítását ellátó taxiszolgáltató, a Főtaxi még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről.

©

Az origo.hu portálnak szerdán Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is. A szóvivő szerint a forgalomcsökkenés kétségkívül a Malév csődjének következménye.

Arra a kérdésre, hogy ha lenne új nemzeti légitársaság, újranyithatna-e a terminál, Hardy Mihály azt válaszolta, ennek most nincs realitása. Vízy András, a Főtaxi szóvivője az MTI-nek elmondta: hivatalos értesítést még nem kaptak az 1-es terminál bezárásáról, a sajtóból értesültek a hírről.

Kiemelte: a Főtaxi forgalmát nem befolyásolja a változtatás, hiszen az eddig három terminálra érkező utasmennyiség, most két terminálra - 2A és 2B - fog megérkezni. Hozzáfűzte: utasforgalmuk 15-20 százaléka koncentrálódott az 1-es terminálra, az utasok ezután a másik két terminálon jelennek meg.

Hozzászólások