szerző:
hvg.hu/MTI

Kettős gyilkosság történt Sopronban, az Anger réti sporttelepen, az áldozatok egyike a lőtér vezetője volt. A három elkövetőt szerda reggel fogták el, az MTI információi szerint kivégzésszerűen ölték meg a két embert.

Kettős gyilkosság nyomaira bukkantak a rendőrök Sopronban - közölte a megyei főkapitányság szerda reggel. Az egyik áldozat a lőtér 53 éves vezetője, a másik pedig 43 éves ismerőse. Szerda délután az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: három fiatalembert gyanúsítanak azzal, hogy kedd este részt vettek két ember lelövésében.

Garamvölgyi László azt mondta, a három, 19 és 20 év körüli férfi a helyszínről elrabolt fegyverekkel további bűncselekményeket akart elkövetni, így a rendőrség a gyors elfogásuknak köszönhetően további bűncselekményeket előzött meg. A szóvivő az ügy részleteit nem ismertette, mint mondta, arról a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a rendőrség budapesti székházában. A keddi gyilkosság egyik áldozata a lövészklub 53 éves elnöke, a másik a férfi 43 éves ismerőse.

Garamvölgyi László elmondta, kedd este tíz órakor érkezett bejelentés a soproni rendőrkapitányságra hozzátartozóktól arról, hogy egy 43 éves helyi férfi egy, a lövészklub vezetőjével történt találkozóról nem ért haza, és nem tudnak róla semmit. A soproni rendőrök a helyszínen két halottat találtak, az egyik a keresett 43 éves férfi, a másik pedig a lőtér 53 éves vezetője. Megállapították, hogy a gyilkosok több lövéssel végeztek az áldozatokkal, és azt is, hogy a lőtérről három lőfegyvert és lőszereket vittek el.

A soproni kapitányság ekkor jelentette az esetet az országos rendőrfőkapitánynak, aki azonnal a helyszínre irányította a készenléti rendőrség bevetési századát. A szóvivő ezt azzal indokolta, tartani lehetett attól, hogy az elvitt éles lőfegyverekkel újabb bűncselekményeket követhetnek el. Garamvölgyi elmondta, a nyomozás során azt állapították meg, hogy valószínűleg kedd este 18.40 és 19.10 között történt mindkét gyilkosság a lőtéren.

A feltételezések szerint az 53 éves lőtérvezető egyedül tartózkodott a helyszínen, amikor két fiatalember jelent meg azzal, hogy lőni szeretnének; egyiküket ismerhette, mert a lövészklub tagja volt. A két fiatalembernek volt egy harmadik társa is, ő kint várakozott. Garamvölgyi László arról nem tudott beszámolni, hogy a gyilkosságot milyen módon követték el, de jelezte, hogy az "látszólag minden ok nélkül" történt. Az elkövetők éppen a holttestet akarták eltüntetni, amikor a megbeszélt találkozóra a lövészklubba érkezett a 43 éves férfi. A fiatalemberek ekkor őt is lelőtték, majd a fegyverekkel és több tízezer forint zsákmánnyal elmenekültek. 

A szóvivő elmondta, jelenleg is tart a három gyanúsított kihallgatása, akiket a kedd este elrendelt "klasszikus forrónyomos" üldözés során sikerült elfogni szerda reggel 9 órakor Sopronban. Hozzátette: a gyanúsítottak közül ketten helyiek, és valamennyien büntetlen előéletűek.     Garamvölgyi László azt hangoztatta, hogy a nyomozás során olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, ami a gyanúsítottak őrizetbe vételét megalapozza. "Személyi és tárgyi bizonyítékokkal rendelkezünk" - fogalmazott. 

A szóvivő profinak mondta a nyomozást, melyben negyven nyomozó vett részt. Jelezte: az "egész felderítés" a megyei rendőr-főkapitányság kizárólagos érdeme. Hozzátette azt is, hogy a megyében kilenc éve nincs felderítetlen gyilkosság.

A kisalfold.hu információi szerint a tettesek a gyilkosság után a helyszínről pénzt is vittek el. Ezt a megyei rendőr-főkapitányság is megerősítette azzal kiegészítve, hogy az elkövetők fegyvereket is zsákmányoltak.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy a gyilkosság helyszínéhez vezető utakat lezárta a rendőrség, csak távolról lehetett rálátni a klub egyik épületének tetejére és kéményére. Kevéssel kedden este fél tíz előtt érkeztek meg a készenléti rendőrség egységei. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás közlése szerint "kivégzésszerűen" ölték meg a két férfit, esélyük sem igen volt a védekezésre.

Az egyik áldozat, a klubelnök közeli ismerőse, Vígh József, a városi polgárőr egyesület elnöke az MTI-nek szerdán azt mondta, feltételezni sem tudja, hogy az egykori ökölvívónak, a helyi lövészéletet felvirágoztató sportembernek olyan kapcsolatai lettek volna, amelyek a gyilkossághoz vezethettek. Fáradhatatlan, tenni akaró emberként írta le a férfit, járőrtársát, a soproni polgárőr egyesület elnökségi tagját, akivel kedd délután beszélt utoljára. Soproni forrásból származó értesülés szerint a másik áldozat az egyesület egyik alkalmazottja volt.

Az ügyben a megyei főkapitányság több emberen elkövetett emberölés ügyében nyomoz.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Üldözőbe vette az autós az ámokfutót, aki menet közben összetörte - videó

Üldözőbe vette az autós az ámokfutót, aki menet közben összetörte - videó

Napokon belül árulni kezdik a Huawei újabb jó kamerás mobilját

Napokon belül árulni kezdik a Huawei újabb jó kamerás mobilját

Itt az újabb Brexit-ultimátum: éjfélig meg kell találni a megoldást

Itt az újabb Brexit-ultimátum: éjfélig meg kell találni a megoldást

Nem az elhízás, hanem a rossz táplálás veszélyezteti a legtöbb gyereket

Nem az elhízás, hanem a rossz táplálás veszélyezteti a legtöbb gyereket

Németország nem zárja ki a Huaweit az 5G-s fejlesztésekből

Németország nem zárja ki a Huaweit az 5G-s fejlesztésekből

Új tarifákat vezetett be a Telenor, itt találja, melyikben mi van

Új tarifákat vezetett be a Telenor, itt találja, melyikben mi van