szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Feldúlták Dessewffyék sírhelyét Tiszavasváriban, nincs sok remény a nemzeti sírkertként nyilvántartott kripta rendbetételére – írta a Népszabadság.

A Népszabadság csütörtöki számában arról számol be, hogy a tiszavasvári temetőben a grófi család kiemelkedő tagjainak nyughelyét feltörték, a márványlapokat ledöntötték, a sírhelyeket kegyeletsértő módon feldúlták, kifosztották, a kriptát gyakorlatilag mindenki magára hagyta.

©

Fülöp Erik, a város jobbikos polgármestere a lapnak azt mondta, hogy a temető és a kripta is egyházi tulajdonban van, az önkormányzat nem illetékes a rendbehozatalában, bár az önkormányzat lehetőségei szerint közreműködik a lezárt temetők rendbetételében.

©

A helyi plébános, Mák Zsolt ugyanakkor azt mondta, sem emberi, sem anyagi erőforrásokkal nem rendelkeznek a nemzeti sírkertnek minősített kripta rendbehozatalára. A lap megkereste a rendőrséget, hogy folyik-e nyomozás az ügyben – a településen élők azt mondták a lapnak, hogy a sírhelyet már többször kifosztották –, a megyei rendőr-főkapitányságon viszont azt közölték, hogy az elmúlt három évben nem érkezett feljelentés hozzájuk a kriptával kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

Óriásplakát hirdeti a Cyberpunk 2077 érkezését Budapesten

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?