Népautót gyárt a Nissan Kínában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nissan bejelentette, hogy a következő két év folyamán a teljes világpiacra gyártott világautók új modellcsaládját mutatja be, melyek első változatának értékesítése 2006-ban kezdődik meg Kínában. A Livina Geniss névre keresztelt kínai változat lesz az első olyan Nissan modell, amelynek a forgalmazását más kontinensek és országok előtt Kínában kezdik meg.

© Nissan
A Livina Geniss világpremierje júliusban lesz a Kuangcsui Nemzetközi Autókiállításon. A luxuskivitelű, de mégis praktikusan használható autó koncepcióján alapuló modell akár hét személy befogadására is alkalmas, és széleskörű fogyasztói igényeket elégít ki. Az autó külseje merész, modern vonalvezetésű, és ehhez rendkívül rugalmasan átalakítható, többféle ülés-elrendezésre lehetőséget adó, gazdag alapfelszereltségű belső tér csatlakozik.

Az új világ-modellcsalád többi tagjához hasonlóan, a Livina Genisst – amely a Renault-Nissan szövetség közös padlólemezére épül - a Nissan Japánban, Atsugiban működő műszaki központjában tervezték és itt végezték a műszaki fejlesztést is.

A Livina Geniss modellt 1,8 literes benzinmotor hajtja, melynek, C-VTC (folyamatosan változó) szelepvezérlő rendszere növelt teljesítmény- és nyomatékleadást eredményez. A modellt a Dongfeng Motor Co. (DFL) cég Kuangdong tartománybeli, Huaduban működő üzemében fogják gyártani. A DFL a Nissan és a Dongfeng Motor Group Co. kínai vegyesvállalata. A többi modellváltozatot a világ egyéb helyein működő gyárak állítják majd elő.