Tetszett a cikk?

Pintér Sándor, az Orbán kormány egykori belügyminisztere, eladta a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. részvényeit a Prostasia Zrt.-nek, amelynek tulajdonosa Kántor Tibor, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) egykori elnökhelyettese. Belpolitikai elemzők szerint a tranzakció arra utal, hogy Pintér Sándor a választások után várhatóan megalakuló Orbán kormány belügymimiszteri posztjának várományosaként szabadul meg vállalatától.

Az adásvételre március 25-én került sor. A CBSZ honlapján olvasható közlemény szerint a tulajdonosváltozás nem érinti a cég menedzsmentjét és működését. A Prostasia január közepén alakult vagyonkezelő cég, alaptőkéje ötmillió forint, székhelye Kántor Tibor lakcíme, s ő a vezérigazgató is. Kántor Tibortól - aki az APEH-nél dolgozott Simicska Lajos elnöksége idején,  - nem idegen a biztonsági piac: S-System Service Kft. néven 2006 óta működik biztonsági vállalkozása Sárváron.

A CBSZ vezérigazgató helyettesét, Hatala Józsefet az ORFK 2006-ban távozott közbiztonsági főigazgatóját a milliárdos adócsalás gyanújába keveredett Eclipse Zrt. kapcsán hallgatták meg nemrég tanúként. Az Eclipse a CBSZ Angol utcai székhelyén bérlő volt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával

Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával