Tetszett a cikk?

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint a konzervatív oldal és az SZDSZ együtt el tudja érni a személyi jövedelemadó-terhek jövő évi csökkentését.

"A konzervatív oldalnak és az SZDSZ-nek együtt többsége van a parlamentben, nem kell kétségbeesnie Kuncze Gábornak, mert van olyan politikai erő, amellyel összefogva el lehet érni az szja csökkentését jövőre" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a fideszes politikus az SZDSZ-elnök nyilatkozataira reagálva.
Kuncze Gábor szerda este közölte, nem tekinti véglegesnek a jövő évi személyi jövedelemadóval kapcsolatos pénzügyminiszteri bejelentést, amely szerint elmarad az szja jövő évre meghirdetett csökkentése. Hozzátette, "az SZDSZ nem tud eltekinteni adócsökkentő programjától". A szabad demokrata politikus egy csütörtök reggeli rádióműsorban felvetette azt a kérdést is, hogy ellenkező esetben van-e értelme az SZDSZ koalícióban maradásának.
Pokorni Zoltán úgy fogalmazott, a kormány bejelentése az adóterhekről a tavaly elfogadott adótörvények semmibevételéről szól.
László Csaba pénzügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a személyi jövedelemadó jövő évre meghirdetett csökkentése elmarad. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

Duma Aktuál főzőshow: Németh Szilárd tésztája vagy Gyurcsány rántottája?

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre