Tetszett a cikk?

Jogi lépéseket helyezett kilátásba Lamperth Mónika belügyminiszter férje, Jegesy András ügyvéd a Magyar Nemzet ellen. Szerinte a napilap szerdán megjelent cikke valótlan állításokat tartalmaz vele kapcsolatban. A napilap úgy tudja, Jegessy ügyvédként szerepelt egy ingatlanvásárlással kapcsolatos csalásban.

Sértik a jó hírnevemet, alkalmasak több évtizedes sikeres ügyvédi munkám lejáratására a személyemmel foglalkozó cikkben foglalt valótlan állítások - közölte Jegesy András ügyvéd a Magyar Nemzet szerdán megjelent cikkére reagálva. A lap szerint Lamperth Mónika belügyminiszter férje ügyvédként működött közre "abban az ingatlanügyletben, amelynek segítségével egy kaposvári áldozatot szabadítottak meg vásárlásra szánt pénzétől." A Magyar Nemzet szerint tavaly tavasszal került kapcsolatba Jegesy András kaposvári ügyvéddel az adás-vételi csalás áldozata, egy helyi házaspár, aki Jegesyre bízta a szerződéskötés előkészítését. A házaspár az ügyvéd előtt átadta a lakás vételárát, és megkapták az ingatlan kulcsait. A napilap szerint azonban a vevők azt tapasztalták, hogy a vásárolt lakásukat más lakja, aki igazolta: ő az eredeti, jogos tulajdonos, a csaló csak albérlője volt az ingatlannak. Az áltulajdonos eltűnt, s a Magyar Nemzet szerint Jegesi azt tanácsolta a vevőknek, tegyenek rendőrségi feljelentést.
A városi rendőrkapitányság 2002. április 8-án indított eljárást csalás bűntettének gyanújával - mondta az MTI-nek Tuncsik Szabolcs, a bűnügyi osztály főnyomozója. A lakás tulajdonosa azt állította, hogy albérlője visszaélt személyes adataival, s ezeket felhasználva adta el a lakását. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a 2 300 000 forintért eladott garzon tulajdonosát senki sem csapta be, ő maga adta át a lakás eladásához szükséges eredeti iratokat az ügyletet ténylegesen lebonyolító férfinak, a felhasznált személyi igazolvány pedig hamísított volt, az állítólagos albérlő fényképével és a valódi tulajdonos adataival. „Az ingatlanügylet lebonyolítására az ügyvédet az eladó által véletlenszerűen felkeresett ingatlanközvetítő ajánlotta az adásvételi szerződés elkészítésére" - közölte a főnyomozó. Mint elmondta, a feljelentő, aki maga is részese volt a csalásnak, nem könnyítette meg a rendőrség munkáját, így csaknem fél év telt el, amíg sikerült megtalálni az ingatlanügyletet lebonyolító férfit, ezt követően lehetett begyűjteni az ellene szóló bizonyítékokat. Tuncsik szerint a vizsgálatot rövidesen lezárják, s vádemelési javaslattal átadják az ügyészségnek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben