Tetszett a cikk?

A mentelmi bizottság kedden kezdeményezte a fideszes Papcsák Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését, mert a legfőbb ügyész magánokirat-hamisítás gyanújával büntetőeljárást kezdeményez ellene. Az Országgyűlésnek 30 napon belül kell döntenie arról, hogy felfüggeszti-e a képviselő mentelmi jogát.

Papcsák Ferenc felmentését Polt Péter legfőbb ügyész kérte az Országgyűlés elnökétől. A fideszes képviselő ellen magánokirat-hamisítás vétsége miatt indult büntetőeljárás, mert a gyanú szerint Papcsák ügyvédi irodája az Orbán kormány informatikai államtitkárságától 240 millió forint értékben jogi tanácsadásért és jogszabály-előkészítésért megbízást kapott, ám az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) felé benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek. A fideszes képviselőt azzal is vádolják, hogy a teljesítést igazoló jegyzőkönyvben a valóságnak meg nem felelő óramennyiséget jelölt meg. Polt Péter ugyanakkor – a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményező levelében - megjegyezte, hogy „a megbízási díj kifizetésével az IKB kárt, illetve vagyoni hátrányt nem szenvedett".
Papcsák Ferenc – a meghallgatását követően - elmondta: a plenáris ülésen azt fogja kérni a parlamenttől, hogy függesszék fel mentelmi jogát, mert csak így tudja tisztázni magát. A képviselő tavaly novemberben úgy nyilatkozott, hogy a hírközlési törvény előkészítésében és a végrehajtási utasítások megfogalmazásában közel 60 embert foglalkoztatott. A munkára az informatikai kormánybiztossággal 250 millió forintos keretszerződést kötött. Papcsák Ferenc a vele kapcsolatos ügyet politikailag motiváltnak tartja. "A szocialista kormánynak semmi sem drága ahhoz, hogy az elmúlt hetek korrupciós botrányairól elterelje a figyelmet. Ennek egyik fejleménye az ellenem megfogalmazott alaptalan rágalmak újbóli felemlegetése, amelyhez a politikai megrendelésre dolgozó rendőrség elvtelenül asszisztál" - írta még februárban a fideszes képviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték

Biztosan nem gondolná, hogy ennyi mindenre jó a videójáték