Tetszett a cikk?

A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZBEKK) felfüggesztett vezetője ellen pénteken hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához - közölte a Fővárosi Katonai Ügyészség.

"Bácskai János dandártábornok - annak tudatában, hogy a K and H Equities Rt. befektetői tanácsadó üzletágának vezetője, Kulcsár Attila bűncselekményeket követett el - az utóbbi kérésére és a várható büntetőeljárás sikerének meghiúsítása céljából - hivatali hatáskörét túllépve intézkedett a bűncselekményre utaló banki okiratoknak a vizsgálatára és feljelentésre jogosult PSZÁF elől való elvonásra" - olvasható az ügyészség közleményében. Az ügyészség tájékoztatása szerint Bácskai János szabálytalanul kezelte a beosztásából fakadóan birtokába került szigorúan titkos minősítéssel ellátott iratokat, s így lehetőséget adott arra, hogy ahhoz illetéktelenek esetleg hozzáférhessenek.Bácskai ügyvédje, Ilcsik Sándor minderre úgy reagált: Bácskai János nem vont el iratokat a PSZÁF elől, csak másolatokat juttatott el az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságára, ahol a nyomozás később megindult a brókercég ügyében. Az viszont igaz, hogy Bácskai János otthonában, az íróasztalon hagyott olyan titkos minősítésű ügyiratot, amelyet páncélszekrénybe kellett volna zárnia.A Budapesti Katonai Ügyészség az SZBEKK felfüggesztett főigazgatója ellen július 18-án rendelt el nyomozást, amit hatvan nappal, november 18-ig meghosszabbított. A belügyminiszter Bácskai János vezetői megbízatását július 24-i hatállyal függesztette fel. Bácskai esetleges felmentésének kérdését a Belügyminisztérium nem kívánta kommentálni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára

Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

Fekete-Győr: Volner javaslata nem befolyásolja a stratégiánkat

Fekete-Győr: Volner javaslata nem befolyásolja a stratégiánkat