Tetszett a cikk?

A titkosszolgálatokat irányító államtitkár szerint nem igaz, hogy Kulcsár Attilával találkozva a brókertől szocialista politikusokról, a párt vezető tisztségviselőiről, és a kormány tagjainak Kulcsárral való kapcsolatáról érdeklődött volna, amint azt Bácskai János egy tévéműsorban állította.

A fentieket Bácskai János, a szervezett bűnözés elleni koordinációs hivatal visszaéléssel és államtitoksértéssel vádolt, állásából felfüggesztett vezetője az MTV vasárnapi esti A szólás szabadsága című műsorában Kulcsár Attilára hivatkozva állította. Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal polgári titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkára a Népszava szerdai számában hazugságnak nevezte Bácskai állításait. Kijelentette továbbá: Bácskai János, aki összesen hatszor találkozott Kulcsár Attilával, a Nemzetbiztonsági Hivataltól semmilyen megbízatást nem kapott, vagyis még arra sem kérték meg, hogy bárkinek a telefonszámát megszerezze, ahogyan a dandártábornok erre múlt vasárnapi televíziós interjújában utalt.Bácskai János azt állította, hogy semmiféle bűncselekményt nem követett el azzal, hogy több alkalommal is beszélt, illetve találkozott Kulcsár Attilával. A tábornok azt is elmondta, pontosan tudja, kik és miért akarták félreállítani, és sejteni engedte, hogy az ügy hátterében a közte és Tóth András közötti személyes ellentét áll. Úgy fogalmazott: ez arra vezethető vissza, hogy sokan nem örülnek a birtokában lévő információknak.A jelenleg Bécsben kiadatási őrizetben lévő Kulcsár Attilát több milliárdos sikkasztással és pénzmosással gyanúsítja a rendőrség. Bácskai állítása Kulcsár Attila június 16-át, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének megverését követően telefonon találkozót kért tőle és felvetette: a Pannonplast részvénycseréjével kapcsolatos iratokat valamilyen veszély fenyegeti, fennáll a lehetősége, hogy megsemmisítik, esetleg eltüntetnek belőlük, vagy kozmetikázzák azokat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kádár János, cenzúrázva: „Útvesztés történt” - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 2.rész

Kádár János, cenzúrázva: „Útvesztés történt” - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 2.rész

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb