Tetszett a cikk?

A volt kommunista titkosszolgálatok befolyást gyakorolnak a kelet-európai országok belső viszonyaira, és a szolgálatok tagjainak kapcsolata 1990 után is megmaradt - közölte Kövér László, az egykori titkoszszolgálatokat felügyelő miniszter, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy televíziós műsorban.

"Nem véletlen, hogy (...) közbeszéd tárgya az, hogy ennek a kormányzatnak a regnálása alatt a hálózat került hatalomra, (...) a bankárszférában éppúgy, mint a médiában (...), nem beszélve a politikáról meg mondjuk a rendőrfőkapitányunkról (...), ezek az emberek különböző helyeken, de pozícióba kerültek" - tette hozzá a Fidesz választmányának elnöke a Hír TV műsorában, ahol azon korábbi közléséről kérdezték, amelyben külföldi titkosszolgálatok befolyására utalt a magyar kormány tevékenységében.

Mint akkor fogalmazott: azt nézik az emberek a térképen, hogy "vajon melyik állam fővárosában székelő titkosszolgálatok mozgatják a szálakat a magyar kormányon keresztül".

"Ismerjük-e az ország miniszterelnökének múltját? (...) Tudjuk azt, hogy mit tett ő azokban a szép időkben, amikor D-209-es néven működött szt-tisztként az akkori KGB leányvállalataként működő magyar titkosszolgálatnál? Nem tudjuk" - mondta Kövér László a tv-műsorban, hozzátéve: nem nyílt mód arra, hogy felderítsék a kormányfő titkosszolgálati múltját, az ezzel kapcsolatos papírok sem kerültek elő. A politikus kijelentette, Ron Werber MSZP-s kampánytanácsadó múltjáról sem lehet tudni semmit, arról, hogy van-e valami köze bármelyik titkosszolgálathoz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!