Tetszett a cikk?

Egyrendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt vádat emeltek a fideszes parlamenti képviselő ellen.

Papcsák Ferenc egyéni ügyvédként 2001 augusztusában szerződést kötött a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságával arra, hogy 250 millióért az új hírközlési törvény végrehajtási rendeletének a megalkotásában közreműködik – ismertette a vádiratot a II.-III. kerületi bíróság elnöke, Mikó Gergely. Az országgyűlési képviselő azonban „fővállalkozóként” további megbízási szerződéseket kötött ügyvédi irodával, illetőleg ügyvédekkel és további gazdasági társaságokkal, hogy közreműködjenek a jogszabály előkészítésében. Mikó Gergely hozzátette: a munkáját mindenki elvégezte.Azonban a gazdasági társaságok igénybevételéhez közbeszerzési eljárásra lett volna szükség, de ilyen nem volt. Ezeket Papcsák Ferenc úgy számlázta le, mintha valamennyi tevékenységet ügyvédek végezték volna, és nem gazdasági társaságok.A vádirat szerint volt munka minden egyes számla mögött, az Informatikai Kormánybiztosságot kár nem érte.Az ügyészség április 29-én emelt vádat a képviselő ellen. Papcsák Ferenc fideszes képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés tavaly szeptember 8-án függesztette fel.A fideszes képviselő korábban sajtótájékoztatóján azt mondta: a hírközlési törvény előkészítésében és a végrehajtási utasítások megfogalmazásában közel 60 embert foglalkoztatott.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába