Tetszett a cikk?

A Fidesz kifogásolja, hogy Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök még nem hozta nyilvánosságra leendő kormányának névsorát.

Az ellenzéki párt nevében ezért kedden Kövér László felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy "legyen elég bátor", és még kedden hozza nyilvánosságra a névsort. Kövér szerint a közvéleménynek, a képviselőknek joguk van tudni, hogy kikből áll a Gyurcsány-kormány.A fideszes politikus arra is felszólította a kijelölt miniszterelnököt, hozza nyilvánosságra, hogy ő maga, vagy cégei milyen szerződéseket kötöttek a kilencvenes években az állammal, illetve annak cégeivel. Kövér arra is kérte Gyurcsányt, hogy a kérdésekre személyesen "és ne fullajtárjain" keresztül válaszoljon.Kövér hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta eddig mind az öt miniszterelnök nyilvánosságra hozta kormányának névsorát, mielőtt személyükről, illetve a kormányprogram elfogadásáról döntött volna a Ház. A képviselő közölte: eddig "háromszor háromféle" tájékoztatás hangzott el a házbizottságban arról, hogy mikor ismerhető meg a teljes kormánynévsor. Elmondta, hogy a legutóbbi verzió szerint csütörtökön délután, a bizottsági meghallgatások előtt tudják meg a parlamenti bizottsági tagok, hogy kiket kell miniszter-jelöltként meghallgatniuk. "Ez példátlan eljárás, Gyurcsány Ferenc teljes alkotmányos képtelenséget kíván megvalósítani" - szögezte le a politikus.Kövér László szerint nem alkalmas a továbbiakban a kormányzásra Németh Imre agrárminiszter és Szanyi Tibor államtitkár, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, Csillag István gazdasági miniszter és Kovács Kálmán informatikai miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Meghalt Gernot Langes-Swarovski, aki naggyá tette a céget

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt