szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem találták meg a móri bankrablásnál használt fegyvereket a rendőrök azon a helyen, amelyet egy szigorúan védett tanú jelölt meg az ügy legutóbbi tárgyalásán - írja a Magyar Hírlap.

A lap értesülése szerint a szigorúan védett tanú egy előzetes letartóztatásban lévő férfi, aki a bűncselekmény helyszínétől nem túl messze azt látta, hogy ismeretlenek egy elhagyott kútba, vagy gödörbe dobtak valamit.

"A rendőrök a tanú társaságában keresték fel a helyszínt. A néhány négyzetméternyi területet több óráig vizsgálták. Átszűrték a földet, fémkeresőt is bevetettek, ám végül semmilyen értékelhető tárgyat nem találtak. A kutatást szerdán feladták" - áll a cikkben.

A bíróságon jelentkező tanú azonban jóhiszeműen járt el - idézte a lap meg nem nevezett rendőrségi forrásait.

Az új tanú miatt hétfőn a perbeszédek megkezdése után újra megnyitotta a bizonyítási eljárást a móri ügyben a Fővárosi Bíróság. A bíró egy, a gyilkos fegyverre vonatkozó bejelentés nyomán soron kívüli tanúkihallgatást, helyszínelést és felismertetési eljárást rendelt el a tárgyaláson.

A nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében az előző tárgyaláson már lezárta a bizonyítási eljárást a bíróság és az ügyész hozzákezdett vádbeszédéhez. Ezt folytatta volna hétfőn éppen a móri vádponttal, ám a félórás várakozás után megkezdődött tárgyaláson a bíró közölte, hogy december 2-án és 3-án bejelentés érkezett a fővárosi bíróságra, amelyben a gyilkos fegyver feltalálási helyét valószínűsítették.

A Magyar Hírlap szerint az eredménytelen kutatás után "a jövő hét elejére kitűzött tárgyalási napon sor kerülhet a vád- és a védőbeszédre is, ami után akár az ítélet is megszülethet.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Rejtélyes új tanú a móri mészárlás perében

Jelentkezett egy tanú a móri bankrablás ügyében folyó tárgyaláson és azt vallotta: Kaiser Ede, a harmadrendű vádlott Kiglics Attilával együtt rabolta ki a bankfiókot, miközben egy társuk a barátnőjével a fiók előtt őrködött .

MTI Itthon

A móri bankrablás ügyében az ügyész is tanácstalan

Bár az ügyészség továbbra sem tudja, hogy ki gyilkolt meg nyolc embert a móri bankfiókban, Kaiser és Hajdú továbbra is vádlottja az ügynek - derült ki a vádbeszéd során a Fővárosi Bíróság tárgyalásán.