szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pénzügyminisztérium (PM) és a Magyar Televízió (MTV) megkötötte a köztévé új székházának felépítéséről szóló szerződést, amelynek létrejöttét egy június 30-i született kormányhatározat írja elő.

Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke elmondta: a megállapodás értelmében a minisztérium biztosítja a feltételeket ahhoz, hogy az MTV székháza megépülhessen, és a köztévé finanszírozási gondjai leküzdhetővé váljanak. Az MTV ugyanakkor átfogó szervezetfejlesztési és racionalizálási program végrehajtását vállalta. A megállapodás teljesítése szerény keretek között, de biztos finanszírozást garantál a televízió működéséhez - mutatott rá Pichler Ferenc.

Az MTV közleménye szerint a megállapodás alapot teremt arra, hogy a közszolgálati televízió korszerű gyártóbázisa felépüljön. A június 30-án hozott kormányhatározat után ezzel a második mérföldkövéhez érkezett a beruházás folyamata, a felhívás közzétételének már nincs elvi akadálya.

A beruházás előfeltétele az átfogó szervezetfejlesztési program megvalósítása - tájékoztat a közlemény. Az átalakítási koncepciót a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium elnöksége a 2004. október 1-jén tartott Kuratóriumi ülésén jóváhagyta.

A kormány június 30-án döntött arról, hogy magántőke bevonásával épül fel a MTV új székháza Budapesten, az építkezés és a technológiai fejlesztés költsége mintegy 20 milliárd forint, ám a beruházás nem terheli majd a költségvetést.

Az új székház a III. kerületi Bojtár utcában épül meg; az ingatlanon jelenleg is televíziós létesítmények vannak. Az MTV a magánbefektetőtől bérli majd új székházát, a bérleti díjat magának kell kigazdálkodnia. A számítások szerint a jelenlegi bérleti díjakon 1,4 milliárd forintot lehet évente spórolni.

A Magyar Televízió a beruházás fejében vállalta, hogy az új székházba modern struktúrával, az új technológiához értő szakembergárdával költözik át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634