szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár hétfőn utasította az Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját, hogy amennyiben vannak a hivatalnál Kaposvár polgármesterére vonatkozó iratok haladéktalanul adja át az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának.

"Szita Károly, Kaposvár polgármestere pénteken sajtónyilatkozatban közölte, a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordult azzal, hogy ha bármilyen rá vonatkozó irat van a birtokukban, akkor azt soron kívül juttassák el az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához. Noha Szita Károly úrtól ilyen kérelem hétfő délig még nem érkezett az NBH-hoz, kérésének megfelelően utasítottam a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját, hogy a nyilatkozatban foglalt igénynek haladéktalanul tegyen eleget" - fogalmazott közleményében Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár.

"Megkerestem a Nemzetbiztonsági Hivatalt, hogyha birtokukban van bármely rám vonatkozó irat, úgy soron kívül juttassák az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához" - írta a polgármester az MTI-hez eljuttatott közle-ményében pénteken.

A nemzetbiztonsági szolgálatok illetékese akkor azt mondta az MTI-nek: pénteken késő délutánig Szita Károly nem fordult az NBH-hoz azzal kéréssel, hogy ha birtokukban van bármely rá vonatkozó irat, azt soron kívül juttassák el az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szita állítja, kikérte iratait az NBH-tól

Szita Károly a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordult és soronkívüliséget kért a rá vonatkozó iratokat illetően; ezt Kaposvár polgármestere pénteken közleményben tudatta. A Nemzetbiztonsági Hivatal ugyanakkor azt közölte, hogy pénteken késő délutánig az intézményhez nem érkezett ilyen kérés.

MTI Itthon

Szita Károly: "a hír nem igaz"

Kaposvár polgármestere cáfolta azt a hírt, miszerint a rendszerváltás előtt beszervezték volna. "A hír nem igaz, jogi úton elégtételt fogok követelni" - jelentette ki a volt fideszes országgyűlési képviselő.

MTI Itthon

Nem találtak adatot Szita Károly állítólagos ügynökmúltjáról

Az iratok jelenlegi feldolgozottsági szintjén nem találtak Szita Károly kaposvári polgármesterre vonatkozó adatot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában - közölte Kutrucz Katalin, az intézmény főigazgató-helyettese egy szerda reggeli televíziós műsorban.

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után

Ferenc pápa is üzent a nizzai merénylet után