szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszűnik a szombati fizetőparkolás Budapesten a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendeletmódosításának februári kihirdetési napjától.

A testület szinte egyhangúlag fogadta el a főpolgármesternek ezt a javaslatát, amit a kerületek is támogattak. A városrészek indítványának elfogadásával több kerületben kibővítették, illetve leszűkítették a parkolási övezetek határát. Egyebek mellett megszűnik a fizetőövezet az I. kerületben a Hegyalja út és az Alsóhegy utca között, valamint a Naphegy egy részén, a XI. kerületben pedig a Gellért-hegy oldalában. Kibővítik viszont a fizetőövezet határát a VIII. kerületben a Köztársaság térig, a XIII. kerületben a Rákos-patakig.

Wintermantel Zsolt (Fidesz) nehezményezte, hogy többnyire két-három évvel korábbi kerületi kérések kerültek most a közgyűlés elé, egy hónappal az átfogó parkolási rendeletmódosítás előtt. Vajda Pál főpolgármester-helyettes a kerületi polgármesterek januári sürgetésével indokolta a mostani módosítást. Jelezte, hogy igen széles körű egyeztetésre törekszik, s ezért várhatóan csak márciusban kerülhet a közgyűlés elé a komplex parkolási rendeletmódosítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész

Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész