szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyilvánosan drogterjesztéssel, pedofíliával és a halálkultusz dicsőítésével vádolta az SZDSZ-t Semjén Zsolt a KDNP elnöke, az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának alelnöke, ezért a fiatal liberálisok lemondásra szólították fel, illetve bocsánatkérést követelnek.

Csőzik László a KDNP egyik kerületi székháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen a liberális ifjúsági szervezet aktivistái Kossuth Lajos, Eötvös József és Széchenyi István szakállas arcképét tartva arcuk előtt jelentek meg.

Semjén Zsolt, aki a Fidesz parlamenti képviselője, a szóban forgó februári rendezvényen azt mondta: "aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re". Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke "extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz", vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli.

Csőzik László szerint először azt kell tisztázni, hogy kik azok a szakállas bácsik, akikre Semjén Zsolt gondolt. "Vajon Kossuth és Eötvös szakállát is fenyegetőnek érzi?" - tette fel a kérdést. Kijelentette: "mi, liberálisok nem az arcszőrzet és nem is a szexuális szokások alapján mérjük egy ember értékét, ezért végképp elfogadhatatlan számunkra, ha valakit az Országgyűlés emberi jogi bizottságának alelnökeként ennyi gyűlölet és ennyi mérges indulat vezet". Csőzik László felszólította a kereszténydemokrata politikust, hogy nevezze meg azt a forrást amelyből arról értesült, hogy az SZDSZ támogatásával kábítószert osztottak volna bármely oktatási intézményben, mert különben kijelentése tudatos hazugságnak tekinthető.

"Szomorúan tapasztaljuk, hogy a magyar kereszténydemokraták vezetője épp csak a keresztény felebaráti szeretet, az őszinteség és becsület parancsát nem ismeri" - mondta. Az SZDSZ-Új Generáció vezetője felvetette, hogy vajon Orbán Viktor egyetért-e Semjén gondolataival, vajon a volt miniszterelnök legújabb nemzeti konzultációs igyekezete vonatkozik-e a melegekre, a felekezeten kívüliekre, a romákra és más társadalmi csoportokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Gusztos börtönbüntetést követel az állatkínzóknak

A szabad demokrata Gusztos Péter benyújtotta a parlamentnek azt az önálló indítványát, amely a Büntető törvénykönyv módosításával az állatkínzásokat a jelenleginél szigorúbban, akár egy éves börtönbüntetést lehetővé téve szankcionálná. Jelenleg az állatkínzás szabálysértés, maximális büntetései tétele 50 ezer forint.

Világ

"Lebuzizta" az EU-t Berlusconi minisztere

Az olasz kormány egy újabb tagja kavart vihart azzal, hogy a homoszexuálisok uralmáról beszélt az Európai Unióban, ráadásul egy nagyon vulgáris kifejezést használt.

Kaliforniai tűzvész: több tízezer embert evakuáltak, egymillióan áram nélkül

Kaliforniai tűzvész: több tízezer embert evakuáltak, egymillióan áram nélkül

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Mindenkinek vicces, ha felismeri a szomszédját a filmvásznon

Százmilliós osztalékot fizetett Rákay Philip tanácsadó cége

Százmilliós osztalékot fizetett Rákay Philip tanácsadó cége