szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke hétfőn cáfolta a földművelésügyi miniszter kijelentését, amely szerint Pokorni egy lakossági fórumon a gazdatüntetést a Fidesz jövő évi választási kampányának részének nevezte volna.

"Ha azt mondtam volna, amit Németh Imre nekem tulajdonít, akkor azt gondolom, hogy elnézést kellett volna kérnem. Mivel nem ezt mondtam, így joggal várhatom, hogy ugyanott és ugyanazok előtt kérjen elnézést, és kérjen bocsánatot tőlem" - jelentette ki Pokorni Zoltán. "A miniszter úr szavai nagyon távol állnak a valóságtól, annak ellenkezőjét tartalmazzák" - tette hozzá.  

Németh Imre földművelésügyi miniszter Áder Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének napirend előtti felszólalására reagálva megkérdezte, igaz-e a hír, miszerint Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az elmúlt héten Császártöltésen, a lakossági fórumon arról tájékoztatta a fideszes aktivistákat, hogy "a gazdatüntetés nem a gazdákról szól. Ez már a jövő évi választás része, ezért mi minden támogatást megadunk, hogy minél tovább tartson, embereink ott vannak, és kézben tartják a gazdákat".
 
Németh Imrének "nincs szerencséje", mert az eseményt az első szótól az utolsóig rögzítette a helyi kábeltévé. A szakminiszter "pszichésen, lelkileg labilis állapotban van, érzelemfűtött és bizonytalan helyzetben tehetetlen és túlfűtött ember" - reagált Pokorni a történtekre.

"Nem kell sok idő, hogy megtudjuk, hogy a gazdák apja csendőr volt, de legalábbis kulák, valójában a Fradinak szurkolnak, pulóverük alatt nemzetiszín trikót hordanak irredenta feliratokkal" - jegyezte meg ironikusan Pokorni.

"Segítünk, amit tudunk a gazdáknak, segítenünk kell, mert igazuk van. A választópolgárok többsége úgy látja, hogy ha megkapták a pénzt Brüsszelből, de nem fizették, akkor ez így nem tisztességes" - válaszolt Pokorni arra a kérdésre, hogy valójában mi hangzott el a fórumon.  

A földművelésügyi miniszter később az MTI-nek azt mondta: nem a lakossági fórumon, hanem azt követően, "szűk fideszes körben" tette Pokorni Zoltán az általa idézett kijelentést, s erről megbízható információ van.


   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Eddig 163 ezer gazda kapta meg az agrártámogatást

Folytatódik az agrártámogatások kifizetése, csütörtökre 163 ezer igényt teljesített a kormány, ez 35 milliárd forint kifizetését jelenti és hárommillió hektárnyi földterületre vonatkozik - jelentette be a kormányszóvivő.

MTI Itthon

A terveknek megfelelően folyik az agráregyeztetés

Az eredeti terveknek megfelelően a demonstráló gazdák és az agrártárca tárgyaló küldöttségeinek szakértői pénteken délelőtt külön-külön egyeztetik véleményüket a még vitás kérdésekről.

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?