szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fideszen belül egy kisebbségi és egy többségi álláspont alakult ki a készülő ügynöktörvénnyel kapcsolatban. Erről Pokorni Zoltán beszélt egy szerda reggeli televíziós műsorban.

A Fidesz alelnöke a Nap-Kelte című műsorban azt mondta, hogy az ügynöktörvény kapcsán a pártban van egy "kisebbségi álláspont", amit Kövér László képvisel, aki a létező nemzetbiztonsági hivatal szempontjait is felhozza: "a szuverenitását, saját erejét őrző ország nem mondhat le ezekről az eszközökről; tetszik, nem tetszik kémelhárítás és kémek minden országban vannak".

Pokorni hozzátette: a Fideszen belül a frakció meghatározó többsége, kilencvenöt százaléka azt mondja: "ha nyitunk, ha nyilvánosságra kerülnek az ügynökök akkor nyilvánosságra kell kerülnie mindennek, azoknak is akik tartották, zsarolták ezeket az embereket, működtették ezt a hálózatot".

Mint mondta, "az már legyen a kormány problémája, hogy ezek után hogyan működteti, üzemelteti a nemzetbiztonsági szolgálatokat". "(...) akár dőljön be az egész nemzetbiztonsági hivatal, de kerüljön nyilvánosságra minden" - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke. Szólt arról, hogy azoknak a közéleti szerepét is "korlátozni" kell, akik "ezt az egészet üzemeltették, fenntartották, ha úgy tetszik haszonélvezői voltak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az ügynöktörvényről tárgyal ma az Országgyűlés

Miközben az adatvédelmi biztos nyilvánosan bezúzott egy állítólagos ügynöklistát, a világhálón pedig nap mint nap újabb és újabb listák jelentek meg az elmúlt héten, az Országgyűlés ma folytatja az ügynöktörvény vitáját.

hvg.hu Itthon

Feljelentették a Political Capitalt

Kozenkai Jenő, az egykori III/II. Csoportfőnökség operatív tisztje BRFK-nál feljelentét tett személyes adatokkal való visszaélés miatt. Az Aerocaritas Alapítvány elnöke szerint felmerül, hogy PC vezetői és munkatársai hazaárulást követtek el és együttműködnek ellenséges titkosszolgálatokkal.

Mennyivel dobja meg a téli rezsit a járvány home office, és ki állja a cechet? Szavazzon!

Mennyivel dobja meg a téli rezsit a járvány home office, és ki állja a cechet? Szavazzon!

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni

Komoly hackercsapatot állított le a Microsoft, 100 ismert embertől akartak adatokat lopni