szerző:
hvg.hu

A Vágó-féle hegemónia mellett meglepetést is hoztak az elmúlt hét nézettségi adatai: a Naplót megverte a Gyűrűk ura-rokonsággal reklámozott A gyűrű átka című amerikai-német fantasy film. Columbo ugyanakkor nem rettent meg Dart Vadertől, s visszavágott a Birodalomnak.

Nem mindennapi fegyvertényt hajtott végre Vágó István, az év tizenkettedik hetében ugyanis vetélkedőműsora, a Legyen Ön is milliomos! öt – hétköznaponként sugárzott – adása a teljes lakosság körében a hét legnézettebb műsora volt – derül ki az AGB Hungary elmúlt héten mért nézettségi mutatóiból. A kvízműsort minden adását kétmilliónál többen látták, legjobban szerdán teljesített (2,17 millió néző), érdekesség ugyanakkor, hogy a kereskedelmi szempontból fontosabb, 18-49 év közötti korosztály körében ez utóbbi adás is csupán a múlt hét kilencedik legnézettebb műsora lett.

A hétköznapok egyébiránt a megszokott forgatókönyv szerint teltek: hétfőn Győzike diadalmaskodott a 18-49-esek között (984 ezer fiatal néző az 1,89 millióból), az ellene küldött Bagi-Nacsa páros 1,19 milliós nézettséget ért el (537 ezer fiatal nézővel). A nap legnézettebb TV2-n futó produkciója a Jakupcsek Gabriella vezette Multimilliomos gyerekek szereplésével rögzített adása lett (1,43 millió néző, köztük 669 ezer a 18-49-es korosztályból). Az MTV-n csak a Kékfény tűnt föl az éjszakában, ezt 905 ezer néző látta, s kevesebb mint negyedük tartozott a fiatalabb nézők közé. Az ezután következő T-akta című, a volt miniszterelnök nevelt lánya közreműködésével készített riportműsorra már csak 400 ezer ember volt kíváncsi a teljes népességből.

A keddi napon Kepes András műsora érdemel említést, az RTL Klubon este tíztől sugárzott Desszertet kis híján 800 ezer néző látta (közülük 424 ezren voltak a 18-49-esek), a TV2-n Sean Austin főszereplésével adott akciófilm, A terror iskolája tehát 909 ezer nézőjével maga mögé utasította a beszélgető műsort. Nézettségben mindkettőt megelőzte egyébként a két órával korábban sugárzott Önök kérték, az MTV klasszikus programját 932 ezren nézték, főleg az idősebbek közül. A köztévén közvetített Kamera Hungária díjátadóra összesen már csak 353 ezren voltak kíváncsiak. Szerdán Columbo eredt nyomába a Vágónak és Berényiéknek: a krimisorozat TV2-n sugárzott epizódját 1,79 millióan látták, a 18-49-esek között pedig 816 ezer nézővel ez volt a nap második legnézettebb műsorszáma. (Első helyen a Barátok közt végzett ebben a korcsoportban.) Alulmaradt Columbóval szemben a Csillagok háborúja 5. epizódja, vagyis a Birodalom visszavág is; a teljes lakosságból csupán 1,03 millióan látták George Lucas filmjét. A nap legnézettebb köztelevíziós műsora A TV ügyvédje lett, Juszt Lászlóra, mint fogyasztói jogvédőre 931 ezren kapcsoltak.

Megasztár és Blümhilda (Oldaltörés)

A szombati Megasztár ismét csütörtökre tolta Bochkor Gábor Csaó, Darwin!-ját, az Esti Showder ellen küldött vetélkedő a teljes lakosságból 812 ezer nézőt gyűjtött, míg Fábry Sándornak ugyanebből a csoportból 1,65 milliót sikerült magához láncolnia. Késő estére maradt egy újabb párbaj, az RTL Klub közéleti-politikai magazinja csapott össze a TV2 sztármagazinjával, s előbbi került ki belőle győztesen: 758 ezren látták a Házon kívült a Bennfentes 455 ezer nézőjével szemben (a 18-49-esek között ugyancsak a riportműsor lett a nézettebb). Pénteken az Áll az alku 1,62 millió nézőt hozott a TV2-nek, míg az RTL Klubon ugyanebben az időben lefutott Barátok közt 2 millió nézővel tarolt, a Hajós András vezette Benne leszek a tévében című showműsor pedig csupán 1,32 millió nézőt hozott. A TV2 nemrég indult napi sorozata, a Jóban-rosszban a héten ingadozó teljesítményt nyújtott, legkevesebben (946 ezren) csütörtökön látták, legjobb napján, pénteken azonban már 1,28 millióan voltak rá kíváncsiak.

A szombat ismét a TV2-nek sikerült jobban, az Activity (1,7 millió néző) és a Tények (1,62 millió néző) mögött a Megasztár volt a legnépszerűbb a teljes népesség körében (1,59 millió néző), a 18-49-esek között pedig ennél is erősebbnek bizonyult a tehetségkutató, 735 ezer fiatal nézővel ugyanis a szombati nap legnézettebb programja volt. Utóbbi korcsoportban egyébként az RTL Klubon futó Szeress most! is jól szerepelt, 726 ezer fiatalt érdekelt. A Megasztár alatt futó Heti hetes 1,11 millió nézőt vonzott a teljes lakosságból.

A hét utolsó napján – némi meglepetésre – egy kalandfilm volt a legnézettebb: A reklámokban A gyűrűk urával rokonított A gyűrű átka 1,85 millió (a 18-49-esek között 997 ezer) embert érdekelt, ami nem csupán ahhoz volt elegendő, hogy a TV2 Naplóját maga mögé utasítsa, de eredményével a kereskedelmi szempontból fontosabb korosztály körében a legnézettebb műsor lett. Utóbbi 1,8 millió nézőt, köztük 631 ezer fiatalt vonzott. Az MTV vezető heti közéleti magazinja, A szólás szabadsága mindössze 654 ezer embert érdekelt.

Ami a csatornák egy-egy műsorpercére eső átlagos nézettséget illeti, az RTL Klub a teljes lakosság körében is, s a 18-49 évesek körében is népszerűbb (az emberek 29,7 illetve 32,2 százaléka választja, szemben a TV2 26,1; 27,3 százalékával, az M1 12,3; 7,6 százalékával és a Viasat3 3,7; 4,4 százalékával). A főműsoridős nézettséget vizsgálva az RTL Klub szintén mindkét korcsoportban vezető: a teljes lakosság 35,5 százaléka, a 18-49-esek 39,1 százaléka választja esténként a csatornát, míg a TV2-t 28,5; 29,5 százalékuk, az M1-et 12,4; 7,2 százalékuk, a Viasat3-at pedig 3,3; 4,0 százalékuk.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Média

Melyik főzőshow nyer a csatornák versenyében?

Az év ötödik hetének nézettségi mutatói nem hoztak számottevő változásokat az előző időszakhoz képest. De mi van azokkal a – legtöbbször szót sem kapó - műsorokkal, amelyek sem szakítani, sem bukni nem szoktak? Áttekintés.

hvg.hu Média

A TV2 rátette kezét a szombat estére

Miközben az RTL Klub hétköznapi műsorrendje az elmúlt héten is megbízhatóan hozta a nézettséget, a szombat estét – nem utolsósorban a Megasztár jó szereplésének köszönhetően – gyakorlatilag magáévá tette a TV2. Vasárnap ugyanakkor az elmúlt hetekhez képest feltűnően kevesen ültek le a tévéképernyők elé.

hvg.hu Itthon

A Naplót letaszították trónjáról, jól debütált Hajós

A TV2 Naplója idén eddig minden héten első helyen végzett legalább egy nézői korcsoportban, a vasárnap este azonban nem sikerült megközelítenie a hét legnézettebb műsorszámának mutatóit. Magára talált a Megasztár, s Hajós András újabb debütáló műsora is jól szerepelt.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

hvg.hu Itthon

A Névshowrt nyolcszor annyian nézték, mint A Nagy Könyvet

Az MTV kulturális műsorára meglepően kevesen voltak kíváncsiak, sokan nézték viszont az ünnepi füttykoncertet „közvetítő” hírműsorokat, Vágó István vetélkedője pedig kiemelkedő nézőszámot ért el március 15-én. A TV2 szombat estéje csak árnyéka volt önmagának: az ökölvívók nem tudták feledtetni a Megasztárokat.

hvg.hu Média

Sötét zsaruk tartóztatták fel Győzikét

Az elmúlt héten tovább éleződött a két kereskedelmi csatorna közti nézettségi verseny, miután az RTL Klub által bedobott, Győzike főszereplésével készülő reality első adása a 18 és 49 év közötti közönség körében a második legkedveltebb műsor volt; csak a Sötét zsaruk tudták feltartóztatni az RTL sztárját.

A félmillió Swift és Astra országa vagyunk

A félmillió Swift és Astra országa vagyunk

Miért várjuk meg mindig, amíg tragédia történik?

Miért várjuk meg mindig, amíg tragédia történik?

A brazil elnök szerint civil szervezetek okozzák az erdőtüzeket

A brazil elnök szerint civil szervezetek okozzák az erdőtüzeket

Beállt a teljes ellenzék Botka mögé

Beállt a teljes ellenzék Botka mögé

Schilling Árpád: Annyit mondasz, magyar vagy, és lemondóan bólintanak

Schilling Árpád: Annyit mondasz, magyar vagy, és lemondóan bólintanak

Lassan Budapestre költözik a Pázmány Egyetem teljes bölcsészkara

Lassan Budapestre költözik a Pázmány Egyetem teljes bölcsészkara