Több millió forintos kártérítést kérnek a Fővárosi Önkormányzattól a Budapest Plázs szervezői, miután szerdán nem kaptak engedélyt az augusztus elejére tervezett esemény megrendezéséhez.

Maros Róbert, a programot szervező Ark Event Kft. Ügyvezető igazgatója elmondta, hogy először felszólítást küldenek követelésükről a fővárosnak, de ha ez nem járna eredménnyel, készek bírósághoz fordulni.

Bér Beatrix, a "Plázs" név jogtulajdonosaként közölte: a történtek után nem járul hozzá ilyen rendezvény megvalósításához Budapesten; a szervezők az Európa kulturális fővárosa címre pályázó vidéki nagyvárosokkal kezdeményeznek tárgyalásokat.

A Fővárosi Önkormányzat városképvédelmi bizottsága szerint a Főpolgármesteri Kabinet áprilisban megfogalmazott elvárásai nem, illetve részben teljesültek csak. Ezért a korábbi döntését megerősítve a bizottság úgy foglalt állást, hogy csak minden feltétel teljesülése esetén ad közterület-használati engedélyt.

A bizottság elsődlegesen a XIII. kerület egyetértését hiányolta, de furcsának tartották azt a bankgaranciát is, amely csak egy napra, a testületi döntés idejére szólt. A Főpolgármesteri Hivatal által benyújtott elutasító javaslathoz mellékelten a képviselők megkapták a XIII. kerület elutasító véleményét is, amely szerint a korábbi zaj- és forgalmi gondok miatt nem értenek egyet azzal, hogy az idén plázst rendezzenek az Újpesti rakparton.

Maros Róbert, az újpesti plázst szervező kft. ügyvezetője egyebek közt azt szorgalmazta, hogy a bizottság egyenlő mércével mérjen minden rendezvénynél. Marsi Péter Pál (MIÉP) indítványára - a Főpolgármesteri Hivatal álláspontját megváltoztatva - a bizottság egyhangúlag hozzájárult ahhoz, hogy augusztus 22-ig működhessen a budai plázs.

A hivatal közlekedési okok, illetve a jelentős zaj miatt javasolta a kérelem elutasítását. A plázst szervező cég képviselője szerint nem az általuk, hanem a Lágymányosi híd lábánál nyílt új szórakozóhely okozta zaj miatt panaszkodhattak július elején a környékbeli lakók.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

24 év után végre sikerült: az IBM bebizonyította, hogy mire képes a kvantumszámítógép

24 év után végre sikerült: az IBM bebizonyította, hogy mire képes a kvantumszámítógép

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt