szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) megszüntette az eljárást a Himnusz, mint nemzeti jelkép meggyalázásának gyanúja ügyében Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója ellen.

Székhelyi Józsefet, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatóját azt követően jelentették fel, hogy az SZDSZ március 19-ei országos kongresszusán pamflettjében Orbán Viktorral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni - mindenhová".
   
A direktort ezt követően feljelentették a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kérve, hogy a nemzeti jelkép megsértése miatt vonják felelősségre.
   
A főkapitányság azonban kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), hogy az ügyet más nyomozóhatóság vizsgálja meg, mert a csongrádiak szerződéses kapcsolatban állnak a feljelentett személy által vezetett intézménnyel.
   
Az ORFK ezért a BMRFK-t bízta meg az eljárás lefolytatásával. A BMRFK a napokban hozott határozatott az eljárás megszüntetéséről.
   
"Az ügyben lefolytatott vizsgálat szerint a feljelentett személy sokat idézett kijelentésével nem követett el bűncselekményt" - mondta a BMRFK sajtóreferense, Szombati Andrea.
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz: Székhelyi kijelentése az SZDSZ szégyene

Székhelyi József kijelentése az egész SZDSZ szégyene, hiszen a párt küldöttei között egyetlen egy nem akadt, aki tiltakozott volna emiatt, és felemelte volna a szavát legalább a Himnusz meggyalázása ellen - mondta Révész Máriusz.

MTI Itthon

Orbán-hasonlata miatt menesztenék Székhelyit

A Fidesz szegedi szervezete azt követeli, hogy Székhelyi József mondjon le a Szegedi Nemzeti Színház élén betöltött főigazgatói posztjáról az SZDSZ szombati küldöttgyűlésén elhangzott beszéde miatt.

350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak a győri Audi-gyár dolgozói

350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak a győri Audi-gyár dolgozói

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni