szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogadta el a görög élvonalbeli PAOK Szaloniki ajánlatát.

A szakember nem utazik el a görög klub vasárnap esti bajnoki mérkőzésére, és a továbbiakban nem is folytat tárgyalásokat a szalonikiekkel. Matthäus a magyar válogatott mellett szeretné folytatni a munkát.

"A szívemre hallgattam, amikor visszautasítottam a görög ajánlatot, amely minden szempontból nagyon kedvező volt" - mondta Matthäus.

"Magyarországon azonban elkezdtem egy munkát, amit nem szeretnék félbehagyni. Nagyon megszerettem az országot, a csapatot. Rengeteget jelentett a magyar szurkolók óriási szeretete. Távozásommal azoknak okoztam volna csalódást, akik eddig bíztak és hittek bennem. Mostantól nyugodtan tudjuk folytatni az egyeztetést a magyar szövetséggel."

Arra a kérdésére, hogy ez azt jelenti-e, mindenképpen meghosszabbítja szerződését, a szakember ennyit mondott: "Én készen állok a hosszabbításra, de a döntést a labdarúgó- szövetség elnöksége fogja meghozni október 13-án."

A görög klub csalódottan és dühösen reagált a szakember bejelentésére, szerintük Matthäus viselkedése nem méltó egy profi edzőhöz. Az egyesület vezetősége egyúttal azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza annak az írásbeli megállapodásnak a részleteit, amely a német trénerrel már létrejött.

Közleményük szerint Matthäus azzal az indokkal lépett vissza, hogy nem vett részt az együttes felkészülésében és a szezon előtt érkezett új játékosok szerződtetésében. "Ez nevetséges" - kommentálta az okokat a PAOK Szaloniki elnöksége.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Matthäus: "Nem is tudom, hogy nyertünk"

Bár az Izland elleni 3-2-es győzelem a világbajnoki selejtezőn tulajdonképpen bizakodásra adna okot, Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a legkevésbé sem volt elégedett.

MTI Itthon

Matthäus 2008-ig a válogatott élén, új pályaedzővel

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya legalább 2008-ig szeretne Magyarországon maradni. A szakember mellé a szerdán távozott László Csaba helyére Szalai Lászlót nevezték ki pályaedzőnek.

MTI Világ

Skót csapat hívja Matthäust

A skót labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hearts vezetősége szeretné, ha Lothar Matthäus lenne a csapat új vezetőedzője. A klub szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya érdeklődést mutatott az új kihívásra.

MTI Itthon

Matthäus maradna és büszke a csapatára

Óriási taps fogadta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Lothar Matthäust. A magyar válogatott Zlatan Ibrahimovic góljával 1-0-ás vereséget szenvedett a svédek elleni világbajnoki-selejtezőn, s ezzel minden reményét elveszítette a vb-részvételre.

MTI Itthon

Matthäus szerint jó úton haladnak a tárgyalások

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó úton haladnak az egyeztetések a magyar szövetséggel (MLSZ) a december 31-én lejáró szerződése meghosszabbításáról.

MTI Világ

Matthäus: PAOK Szaloniki vagy Leverkusen?

Lothar Matthäust görög és német klubbal is hírbe hozták. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csupán spekulációkról van szó, neki érvényes szerződése van a magyar szövetséggel és nem kíván a megjelent hírekre reagálni.

Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

Földényi F. László: Vidnyánszky a művészeti életben azt teszi, amit a hazai oligarcháknak tenniük kell

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Egy új kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca oltásából egy is 80 százalékos védettséget ad

Egy új kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca oltásából egy is 80 százalékos védettséget ad