szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bácskai János korrekten járt el, végezte a munkáját - mondta Kulcsár Attila a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellen indult büntetőügy megismételt eljárásán hétfőn Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa előtt.

A K & H Equities Rt. befektetési tanácsadó üzletágánakkorábbi vezetője - akit tanúként hallgattak meg az ügyben - közölte, emlékezete szerint 2003. június 25-éig nem beszélt arról Bácskai Jánosnak, hogy bűncselekmények történtek a brókercégnél; ha mégis, akkor kizárólag a Pannonplast-részvények felvásárlásával kapcsolatos szabálytalanságokról tájékoztatta a tábornokot. A K & H-ügy nem került szóba kettejük beszélgetésén.

A tábornok semmilyen előnyt, szolgáltatást nem kért - mondta Kulcsár Attila, aki sietett hozzátenni, ő sem kínált Bácskai Jánosnak semmit. Ügyvédi kérdésre közölte, a maffiaellenes központ korábbi vezetője korrekten járt el, végezte a munkáját.

A K & H Bank korábbi ügyvezetője arra az ügyészi kérdésre, kért-e segítséget Bácskai Jánostól, nem kívánt válaszolni, és szintén megtagadta a választ abban a kérdésben, hogy kettejük között egy telefonbeszélgetésben elhangzott-e, ő "fogható valamiben".

A tárgyalás hétfőn délután Orcsik Zoltán dandártábornok meghallgatásával folytatódik.

Bácskai János tábornokot, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjét Kulcsár Attilával összefüggésben bűnpártolással vádolja a katonai ügyészég. Korábban, első fokon, a Fővárosi Bíróság kimondta a vádlott bűnösségét és lefokozta, ám az ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt hatályon kívül helyezte a nem jogerős döntést és a megismételt eljárás lefolytatására a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsát jelölte ki. A dandártábornok mindvégig tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bácskai-per: „dokumentummentés” lett volna nyomozási hiba?

A Pannonplast-üggyel és Szász Károly volt PSZÁF-elnök megveretésével kapcsolatban indított eljárás során az igazság kiderítése volt az elsődleges cél – jelentette ki a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár Bácskai János a K & H-üggyel összefüggő büntetőügyének megismételt eljárásán.

MTI Itthon

Bácskai is beismerte ügynökmúltját

Fél évtizeden át aktív kapcsolatban állt a Kádár-rendszer titkosszolgálatával a Magyar Nemzet szombati számában megjelent írás szerint Bácskai Tamás közgazdász, aki az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy valóban jelentett az ötvenes évek végén az állambiztonsági szerveknek.

Itthon

Brókerbotrány: Tóth András tagadja Bácskai információit

A titkosszolgálatokat irányító államtitkár szerint nem igaz, hogy Kulcsár Attilával találkozva a brókertől szocialista politikusokról, a párt vezető tisztségviselőiről, és a kormány tagjainak Kulcsárral való kapcsolatáról érdeklődött volna, amint azt Bácskai János egy tévéműsorban állította.

Itthon

Bácskai-ügy: új eljárás indul

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárás lefolytatásáról döntött a hivatali visszaélés miatt elmarasztalt Bácskai János dandártábornok ügyében másodfokon szerdán a Fővárosi Ítélőtábla.

MTI Itthon

Brókerügy: Bácskai János tagadja a vádakat

Bácskai János tábornok tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését az ellene indult, a K and H-üggyel összefüggő büntetőügy megismételt tárgyalásán hétfőn Szegeden.

Kirúgták a brit férfit, majd másnap 1 millió fontot nyert a lottón

Kirúgták a brit férfit, majd másnap 1 millió fontot nyert a lottón

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Összeomlott a turizmus a magyarok kedvenc üdülőhelyein is

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma

Brazíliában meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek és a százezret az elhunytak száma