szerző:
hvg.hu

A megszokott fehér VW Golf helyett ugyanilyen színű Chevrolet Lacettivel szolgálnak és védenek ezentúl a magyar rendőrség bűnügyi nyomozói. Majosházán átadták a General Motors Hungary képviselői az ORFK-nak az első példányokat abból a 350-ből, amelyeket - közbeszerzési tender eredményeként – még idén megkap a rendőrség.

Idén 350 Lacettit kapnak a nyomozók
© hvg.hu
Egy héten belül mind a 350 idai évre tervezett Chevrolet Lacettit átveszik a megyei és fővárosi rendőrkapitányságok.

A keretszerződés három évre szól, azaz a következő két esztendőben még összesen 700 Lacettit kapnak a nyomozók és a rendőrségi ügyintézők.

A Chevrolet ezzel az egész kelet- közép-európai régióban az eddigi legnagyobb flottaeladását teljesíti.

Valamennyi rendőrségi Lacetti ötajtós, 1,6-os motorral és SX felszereltséggel, amelyet rendőrségi rádió és mágneses villogó egészít ki. Az átvételre összegyűlt rendőrök kifejezetten örültek az autóban található CD-lejátszónak.

Magyarországon az idén mintegy 11 ezer Chevrolet talál gazdára. A 2002-ben a Daewoo-t felvásárló amerikai vállalatóriás itthoni sikereinek húzó autója az alsó-közép kategóriás Lacetti, amely a teljes Chevrolet eladások 42 százalékát adja. A rendőrség által kiválasztott ötajtós változat a Lacetti családon belül is a legnépszerűbb, mintegy felét teszi ki az eladásoknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gazdaság

Ötszáz lóerős Lamborghinit kapott az olasz sztrádarendőrség

A Lamborghini Gallardot a Salerno-Reggio Calabria autópályán használják majd többek között létfontosságú szervek szállításához – közölte a repubblica.it. Olaszországban a hatvanas években már előfordult, hogy csúcsteljesítményű sportkocsit használt a rendőrség; a fekete színű Ferrari 250 GTE akkor legendává vált.

Itthon

Egységes magyar autópálya rendőrség alakul

A július elsején megalakuló Rendészeti Biztonsági Szolgálaton belüli szervezetet uniós minták alapján kívánják létrehozni, és első körben kilenc alosztállyal kezdi meg működését.