szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz semmilyen módon nem kívánja megváltoztatni a terhesség-megszakítás törvényi szabályozását - ezt Mártai Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte, Ujhelyi István MSZP-alelnöknek írt nyílt levélében.

"Magyarországon ma az abortusz kérdését olyan törvény szabályozza, amelyet a Parlament a polgári kormány idején nagy egyetértésben, kétharmadosnál is nagyobb többséggel fogadott el. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a jelenlegi törvényt megfelelőnek tartja, azt megváltoztatni semmilyen módon nem kívánja, és nem is támogat semmiféle erre irányuló törekvést" - írta Mátrai Márta.

A fideszes politikus Ujhelyi István keddi közleményére reagált, amelyben az MSZP alelnöke feltette a kérdést, hogy a Fidesz egy leendő koalícióban a KDNP-vel megvalósítandónak tartja-e azt, amit a kereszténydemokraták már régóta hirdetnek: a további radikális szigorításokat és kategorikus tiltást még a nemi erőszak esetén is. Mártai Márta szerint nem előzmény nélküli az MSZP-nek az a kísérlete, hogy az abortusz ügyét - amelyben jelenleg társadalmi konszenzus van -, "kampánytémává tegye, és hisztériakeltésre használja".

A fideszes politikus nyílt levelében arra kérte Ujhelyi Istvánt és az MSZP más vezetőit, hogy "ne szabadítsák rá újra a társadalomra mindenen átgázoló propagandagépezetüket".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Az abortusz nem csak a nők ügye EP-képviselők szerint

A nők és férfiak közös felelősségvállalása, hogy születik-e egy családban gyerek vagy sem - jelentette ki Lévai Katalin (MSZP), az EP jogi bizottságának alelnöke a témával foglalkozó konferencián, amelyet az Európai Parlament nőjogi bizottságának szocialista munkacsoportja tartott Brüsszelben.

Itthon

Emelték az abortusz árát

Októbertől az eddigi 24625 forint helyett 26193 forintot kell fizetni a beavatkozásért. Az illetékesek a finanszírozási díjak emelkedésével indokolják a változást.

MTI Világ

Egyházi bojkott az abortusz támogatása miatt

Tüntetőleg távol maradt New Orleans érseke a helyi Loyola Egyetem idei diplomaosztó ünnepségétől, mert azon a jezsuita egyetem jogi kara tiszteletbeli doktori címet adományozott Louisana állam egy befolyásos katolikus családjának, amelynek egyik tagja nem ellenzi minden körülmények között a művi magzatelhajtást.

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Megkérdeztük, hol vannak vírusos gócpontok, az NNK azt írta: továbbra is alaposan mossunk kezet

Megkérdeztük, hol vannak vírusos gócpontok, az NNK azt írta: továbbra is alaposan mossunk kezet

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának