szerző:
MTI

A kiszolgáltatott és rossz anyagi helyzetben lévő nyugdíjasokat azzal riogatni, hogy veszélybe kerülhet a nyugdíjak kifizetése, ha a Fidesz csökkenti a társadalombiztosítási járulékot, embertelen és tisztességtelen politika - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön Dusnokon.

"A társadalombiztosítási járulék csökkentés és a nyugdíjak biztonsága között pontosan ellentétes az összefüggés, mint amivel a szocialisták riogatják a nyugdíjasokat" - mondta a fideszes politikus a 3500 lakosú Bács-Kiskun megyei település zsúfolásig megtelt művelődési központjában tartott lakossági fórumon, ahol közel négyszázan hallgatták.

A képviselő példaként a Fidesz-kormány idején bevezetett járulékcsökkentés pozitív hatásait említette; a munkahelyek száma nőtt, és nem csökkentek a társadalombiztosítási alapok. Most 60-70 ezerrel nő a munkanélküliség, tehát hozzá kell fogni a radikális járulék- és adócsökkentéshez - jelentette ki Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint a 2002-es választások után az ország négy év alatt sokkal rosszabb helyzetbe került, mint amilyenben előtte volt. "Találtak 320 milliárd forintot a kasszában a kormányváltáskor (...) majd azt mondták, többet, igazságosabban, jobban" - mondta a politikus.

Jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy az MSZP jól dolgozott, csak mi még jobban akarunk kormányozni. Ezzel szemben tönkretették az országot - állította Kövér, hozzátéve azt is: "Ebből nem négy, hanem negyven évre elég volt." A jövőről is szólt, "olyan gazdaságpolitika kell, ami a magyar vállalkozóknak ad kedvezményeket", mondta.

"A vállalkozókról ne azok az emberek jussanak önöknek eszébe, akik kétes ügyletekkel lettek milliárdosok, hanem azok a kis- és középvállalkozók, akik a hazai munkavállalók többségének adnak hazánkban munkát" - mondta. Megjegyezte: az MSZP egyformán támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat; most senki nem kap semmit.

A hadsereggel kapcsolatban azt mondta, hogy rengeteget költünk rá, de nem tudná megvédeni hazánkat. "A légierőnek több tábornoka van, mint ahány repülőgépe" - fűzte hozzá. Szavai szerint, ha már hivatásos hadseregünk van, annak ütőképesnek és jól felszereltnek kell lennie.

A választmány elnöke bemutatta a Bács-Kiskun megye 7-es, Kalocsa központú választókerületében induló Bagó Zoltánt, a Fidelitas alelnökét. A 31 éves képviselőjelölt jogi egyetemet végzett a heidelbergi egyetem jogi fakultásán, majd Brüsszelben tanult, ahol európai uniós közigazgatási szakvizsgát tett. Ebben a választókerületben az MSZP Alföldi Albertet, az SZDSZ Török Gusztáv Andort, az MDF Romsics Imrét indítja.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Kövér: Kovácsnak nincs "egészséges magyar lelke"

A Fidesz választmányi elnöke úgy véli, Kovács László "egészséges magyar lélek híján" értette félre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kolozsvári alakuló ülésén tett kijelentését, mely szerint azok a kisebbségek, amelyek "nem voltak restek" fegyverhez nyúlni, többet értek el, mint a magyar kisebbség.

Zalai Hírlap Itthon

Kövér otthon tartaná a baloldaliakat

A 2006-os választásokon nem csak az dönt majd, hogy hány embert lehet a bizonytalanok közül a jobboldal szavazóbázisához csábítani, hanem az is, hogy ki mennyi baloldali hívet tud majd rábírni a szavazáskor az otthon maradásra – fogalmazott Hévízen tegnap Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke.

MTI Itthon

Az MSZP szavazásra szólította fel Kövér Lászlót

Az MSZP közpénzek bevonásával ipari méretekben kampányol - jelentette ki Kövér László kedden Makón. Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva közölte, hogy az ellenzéki képviselő közpénzen, munkaidőben kampányolt a vidéki városban, így felszólítják, vegyen részt a parlamenti munkában.

MTI Itthon

Kövér: az MSZP el akarja távolítani Magyar Bálintot

Az MSZP és az SZDSZ közötti ellentét állhat az úgynevezett Szatmári-ügy felelevenítésének hátterében – állítja Kövér László. A Fidesz politikusa szerint mindez ürügy Magyar Bálint eltávolításához.

Itthon

Kövér: tudatos országrontó stratégiát hajtanak végre

„A lényeg az, hogy (...) ki kell fosztani ezt az országot" – jellemezte a kormány polititkáját Kövér László. A Fidesz választmányának elnöke a párt agárdi lakossági fórumán arról beszélt kedden, hogy az MSZP-ben is sokan úgy gondolják, a mostani választásokon kell a "hatalom terhétől" megszabadulni.

Itthon

Kövér fenntartja összeesküvés-elméletét

A volt kommunista titkosszolgálatok befolyást gyakorolnak a kelet-európai országok belső viszonyaira, és a szolgálatok tagjainak kapcsolata 1990 után is megmaradt - közölte Kövér László, az egykori titkoszszolgálatokat felügyelő miniszter, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy televíziós műsorban.

Ez történt: közzétették a legerősebb androidos telefonok listáját

Ez történt: közzétették a legerősebb androidos telefonok listáját

Kulka János Hazám-díjat kapott

Kulka János Hazám-díjat kapott

A nap fotói: ennél jobb bánásmódot érdemel Kecskemét új csillaga

A nap fotói: ennél jobb bánásmódot érdemel Kecskemét új csillaga

Hármas karambol történt a Thököly úton

Hármas karambol történt a Thököly úton

Mit szólna a 107 forintos benzinhez?

Mit szólna a 107 forintos benzinhez?

Meggyilkoltak egy nőt Ózdon

Meggyilkoltak egy nőt Ózdon