szerző:
MTI

A kiszolgáltatott és rossz anyagi helyzetben lévő nyugdíjasokat azzal riogatni, hogy veszélybe kerülhet a nyugdíjak kifizetése, ha a Fidesz csökkenti a társadalombiztosítási járulékot, embertelen és tisztességtelen politika - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön Dusnokon.

"A társadalombiztosítási járulék csökkentés és a nyugdíjak biztonsága között pontosan ellentétes az összefüggés, mint amivel a szocialisták riogatják a nyugdíjasokat" - mondta a fideszes politikus a 3500 lakosú Bács-Kiskun megyei település zsúfolásig megtelt művelődési központjában tartott lakossági fórumon, ahol közel négyszázan hallgatták.

A képviselő példaként a Fidesz-kormány idején bevezetett járulékcsökkentés pozitív hatásait említette; a munkahelyek száma nőtt, és nem csökkentek a társadalombiztosítási alapok. Most 60-70 ezerrel nő a munkanélküliség, tehát hozzá kell fogni a radikális járulék- és adócsökkentéshez - jelentette ki Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint a 2002-es választások után az ország négy év alatt sokkal rosszabb helyzetbe került, mint amilyenben előtte volt. "Találtak 320 milliárd forintot a kasszában a kormányváltáskor (...) majd azt mondták, többet, igazságosabban, jobban" - mondta a politikus.

Jó lenne, ha azt mondhatnánk, hogy az MSZP jól dolgozott, csak mi még jobban akarunk kormányozni. Ezzel szemben tönkretették az országot - állította Kövér, hozzátéve azt is: "Ebből nem négy, hanem negyven évre elég volt." A jövőről is szólt, "olyan gazdaságpolitika kell, ami a magyar vállalkozóknak ad kedvezményeket", mondta.

"A vállalkozókról ne azok az emberek jussanak önöknek eszébe, akik kétes ügyletekkel lettek milliárdosok, hanem azok a kis- és középvállalkozók, akik a hazai munkavállalók többségének adnak hazánkban munkát" - mondta. Megjegyezte: az MSZP egyformán támogatja a hazai kis- és közepes vállalkozásokat; most senki nem kap semmit.

A hadsereggel kapcsolatban azt mondta, hogy rengeteget költünk rá, de nem tudná megvédeni hazánkat. "A légierőnek több tábornoka van, mint ahány repülőgépe" - fűzte hozzá. Szavai szerint, ha már hivatásos hadseregünk van, annak ütőképesnek és jól felszereltnek kell lennie.

A választmány elnöke bemutatta a Bács-Kiskun megye 7-es, Kalocsa központú választókerületében induló Bagó Zoltánt, a Fidelitas alelnökét. A 31 éves képviselőjelölt jogi egyetemet végzett a heidelbergi egyetem jogi fakultásán, majd Brüsszelben tanult, ahol európai uniós közigazgatási szakvizsgát tett. Ebben a választókerületben az MSZP Alföldi Albertet, az SZDSZ Török Gusztáv Andort, az MDF Romsics Imrét indítja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon

Kövér: Kovácsnak nincs "egészséges magyar lelke"

A Fidesz választmányi elnöke úgy véli, Kovács László "egészséges magyar lélek híján" értette félre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kolozsvári alakuló ülésén tett kijelentését, mely szerint azok a kisebbségek, amelyek "nem voltak restek" fegyverhez nyúlni, többet értek el, mint a magyar kisebbség.

Zalai Hírlap Itthon

Kövér otthon tartaná a baloldaliakat

A 2006-os választásokon nem csak az dönt majd, hogy hány embert lehet a bizonytalanok közül a jobboldal szavazóbázisához csábítani, hanem az is, hogy ki mennyi baloldali hívet tud majd rábírni a szavazáskor az otthon maradásra – fogalmazott Hévízen tegnap Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke.

MTI Itthon

Az MSZP szavazásra szólította fel Kövér Lászlót

Az MSZP közpénzek bevonásával ipari méretekben kampányol - jelentette ki Kövér László kedden Makón. Nyakó István, az MSZP szóvivője erre reagálva közölte, hogy az ellenzéki képviselő közpénzen, munkaidőben kampányolt a vidéki városban, így felszólítják, vegyen részt a parlamenti munkában.

MTI Itthon

Kövér: az MSZP el akarja távolítani Magyar Bálintot

Az MSZP és az SZDSZ közötti ellentét állhat az úgynevezett Szatmári-ügy felelevenítésének hátterében – állítja Kövér László. A Fidesz politikusa szerint mindez ürügy Magyar Bálint eltávolításához.

Itthon

Kövér: tudatos országrontó stratégiát hajtanak végre

„A lényeg az, hogy (...) ki kell fosztani ezt az országot" – jellemezte a kormány polititkáját Kövér László. A Fidesz választmányának elnöke a párt agárdi lakossági fórumán arról beszélt kedden, hogy az MSZP-ben is sokan úgy gondolják, a mostani választásokon kell a "hatalom terhétől" megszabadulni.

Itthon

Kövér fenntartja összeesküvés-elméletét

A volt kommunista titkosszolgálatok befolyást gyakorolnak a kelet-európai országok belső viszonyaira, és a szolgálatok tagjainak kapcsolata 1990 után is megmaradt - közölte Kövér László, az egykori titkoszszolgálatokat felügyelő miniszter, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy televíziós műsorban.

Budapesti járatokat is törölt a Lufthansa

Budapesti járatokat is törölt a Lufthansa

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Videó: Több száz kullancs szívta egyszerre ennek a pitonnak a vérét

Videó: Több száz kullancs szívta egyszerre ennek a pitonnak a vérét

Próbálta már beírni azt a böngészőjébe, hogy fake.news.hu? Tegye meg, érdemes

Próbálta már beírni azt a böngészőjébe, hogy fake.news.hu? Tegye meg, érdemes

Újabb helyen bukkant fel az afrikai sertéspestis

Újabb helyen bukkant fel az afrikai sertéspestis

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta

600 dollárt költött a világ legnagyobb O1G-jére a magyar pilóta