szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Hiller István pártelnök mutatta be előbb a sajtónak, majd pedig a nagyközönségnek „Az új Magyarország programját” vasárnap Budapesten. A kiállításként megszervezett bemutató, amely megyékre lebontva tartalmazta a kiemelt fejlesztési terveket, a késő délutáni órákban fejeződött be a SYMA-csarnokban.

A kormányfőjelölt azt mondta, azért hívták meg az embereket, hogy megismerkedhessenek Az Új Magyarország programjával, annak az egészségügyre, az oktatásra, a vasútépítésre, valamint árvíz- és belvízvédelemre vonatkozó összes részletével.

Gyurcsány Ferenc – akit elkísért felesége, Dobrev Klára is – a rendezvényt megnyitó beszédében úgy fogalmazott: a magyar baloldal birtokában van annak a programnak, amely Magyarország felemelkedését jelenti.

A miniszterelnök azt mondta: az elmúlt másfél évtizedben sokszor, sokan el akarták hitetni, hogy Magyarországon a baloldal a múlt. „Mára kiderült, (...) nem csak a baloldaliak számára, Magyarország számára is, hogy a magyar baloldal többé nem a múlt. A magyar baloldal a jövő, a magyar baloldal az ország felemelkedésének zálogát jelentő program tulajdonosa".

A kormányfő azt mondta: ahhoz, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány, szükség van "az Önök okos és értő támogatására". A miniszterelnök a rendezvényen többször is beszélt, többek között rámutatott természetes, hogy Magyarországon vannak nem baloldali gondolkodású emberek is, a velük való vitában lehet megmutatni, hogy miért a baloldalnak van igaza, miért van érvényesebb programja.

Délután a SYMA-csarnokba érkezőket egy ideig Gyurcsány Ferenc személyesen fogadta a bejáratnál. A látogatók kisebb-nagyobb csoportjait többször Gyurcsány Ferenc és Hiller István kísérte végig a megyei standokon és az MSZP megyei elnökeivel együtt adtak tájékoztatást a fejlesztési elképzelésekről, ezek pénzügyi hátterétől. Sok érdeklődő autogramot kért a miniszterelnöktől.

Becslések szerint összesen mintegy 8-10 ezer látogató kereste fel a rendezvényt – közölte Rónai Judit, az MSZP sajtófőnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

MSZP-kampánykongresszus

A párt választási listájáról és miniszterelnök-jelöltjéről a kongresszus hivatott dönteni - ez az alapszabályban rögzített kötelezettség az egyedüli indoka a szocialisták e hét végi rendezvényének. Az esemény már csak azért is puszta formalitás, mert az MSZP-nek nincs más alternatívája, mint felsorakozni Gyurcsány Ferenc mögé.

Itthon

MSZP-kongresszus: tudósítás a SYMA csarnokból

A SYMA csarnokban lezajlott MSZP rendezvényen a hangulat családias volt, a mondandót viharos tapsok szakították félbe. A kongresszus üzenete egyértelmű volt, a baloldal a választások küszöbén magát biztos befutónak tartja.

MTI Itthon

Gyurcsány az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Gyurcsány Ferencet választotta a kongresszus a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének - jelentette be Hiller István pártelnök, aki beszédében hansúlyozta, hogy az MSZP energikus, szerethető párttá vált, sikeres volt tehát a megújítása.

Itthon

Felzárkózott az MSZP, befutó helyen az SZDSZ

A Szonda Ipsos február közepi vizsgálata szerint „egy hétvégi választáson” százalékra ugyanannyi szavazatot kapna az MSZP, mint a Fidesz. Nyolc hónap után először valószínűsíthető az SZDSZ bekerülése az új parlamentbe. Növekedik a szavazási elszántság – közli a Népszabadság.

MTI Itthon

„A szocialisták felfedezik a nemzetet”

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német konzervatív lap keddi számában Magyarország szocialistái felfedezik a nemzetet címmel és A választási harcban a határon túl élő magyarok nagy szerepet játszanak alcímmel tett közzé rövid beszámolót.

Hét nap

PROGRAM AZ MSZP-TŐL

Hosszú távú fejlesztési programot hirdetett Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP múlt hét végi kongresszusán, ahol őt -...

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

Így fog kinézni az újra felépített József főhercegi palota a budai Várban

Így fog kinézni az újra felépített József főhercegi palota a budai Várban