szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarországon a jobbközép gyűjtőpártok halálra vannak ítélve, artikulált politikai és érdekképviseletre van szükség a jobboldalon – szögezte le Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a Heti Válasz legutóbbi számában megjelent interjújában.

„Nem lehet a szélsőjobbtól a nemzeti liberálisig egy táborba terelni mindenkit. Ebbe bukott bele annak idején az MDF, és most ebbe készül belebukni a Fidesz" – mondta a politikus, aki szerint nem lehet Kövér Lászlót és Pokorni Zoltánt huzamosabb ideig egymás mellett szerepeltetni anélkül, hogy egyikük hiteltelenné ne válna.

Herényi szerint a jobboldalon szükség van egy konzervatív pártra, egy tisztességes kereszténydemokrata pártra és egy, a vidéket képviselő pártra is, „mert ez a katyvasz, amit a Fidesz összehozott, nem fog sokáig létezni".

A politikus – aki azt megelőzően nyilatkozott a lapnak, hogy pártja döntött volna a második fordulóba jutott jelöltjeinek további szerepléséről – értelmetlennek nevezte, hogy a Fidesz támogatására buzdítsák azokat az MDF-szavazókat, akik éppen azért szavazta a demokrata fórumra, mert elutasítják Orbán Viktor politikáját.

„Kérdéses, milyen eséllyel támogatnának egy Fidesz-jelöltet, akinek bejutása Mikola István miniszterelnök-helyettesi esélyeit növelné” – tette hozzá.

Az MDF választási kampányát irányító Herényi Károly megismételte: a Fidesz az MDF-re próbálja hárítani annak felelősségét, hogy előreláthatólag megint baloldali kormány alakul. „Csakhogy ez képtelenség. Ha mi nem jutottunk volna be, még halovány reménye sem lenne meg a kormányváltásnak, amelyben az MDF is érdekelt. Realitása azonban most sincs. Számításaink szerint, ha visszalépnénk, és minden MDF-szavazó a Fidesz támogatná, a jobboldali kormánynak akkor sem lenne valós esélye" – jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Herényi: a Fidesz már nem jobboldali párt

Herényi Károly MDF-frakcióvezető pénteken Gémesi György és Sisák Imre MDF-es képviselő kereszténydemokrata támogatása kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz már nem jobboldali párt, a Kereszténydemokrata Néppárt pedig nem párt.

MTI Itthon

Herényi: a Fidesz a beolvasztást szövetségnek nevezi

A Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy a riválisok szavazóit elcsábítsa; megpróbálja elhitetni magáról, hogy ma már nem csak a kisgazda, kereszténydemokrata legharcosabb, legigazabb képviselője, hanem a Magyar Demokrata Fórum értékrendjét is ő képviseli a leghitelesebben; ez persze úgy ostobaság, ahogy van - fogalmazott az MDF frakcióvezetője egy keddi interjúban annak kapcsán, hogy egy hétvégi rendezvényen a Fidesz elnöke átvette az MDF korábbi szlogenjét.

MTI Itthon

Herényi: csak az MDF vállalja jobboldaliságát

Magyarországot a baloldali eszmék uralják, egyedül az MDF vállalja nyíltan jobboldaliságát - jelentette ki Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője Budapesten, a párt kampánynyitó nagygyűlésén.

hvg.hu Választás 2006

Herényi magyarázatot vár Rogántól

Herényi Károly levélben fordult Fidesz kampányfőnökéhez, hogy adjon magyarázatot a Fidesz aktivistáinak magatartására, amellyel meg akarják akadályozni az MDF-es jelöltek indulását.

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Már interneten is lehet vásárolni az Aldiból Budapesten

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is

Borult marad az ég, az ország néhány helyén havazhat is