szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 68 év fegyházbüntetést osztott szét első fokú ítéletében a Kecskeméten folyó maffiaper vádlottjaira Fodor Endre tanácsvezető bíró.

Fodor Endre tanácsvezető bíró a bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt a 11 vádlott közül kilencet elítélt, két vádlott felmentést kapott. Radnai László elsőrendű vádlott 12 év fegyházbüntetést kapott, mivel a bíróság szerint nem csupán ő irányította a bűnszervezetet, hanem emberölés előkészületében és fegyvercsempészetben is bűnös; ezért feltételes szabadlábra sem bocsátható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

APEH: Nagyobb értékű bűncselekmények

Az APEH területi szervei és Központi Hivatala 2005-ben 291-el több büntetőügyben tett feljelentést, mint az előző évben, az elkövetési érték kiugróan magas, 27,7 milliárd forint volt - közölte az APEH.

Világ

Háborús bűnös volt Robert Maxwell?

Robert Maxwell néhai brit sajtómágnást háborús bűncselekmény gyanújával akarták kihallgatni. Ez valószínűsíti azt is, hogy máig rejtélyes halálát öngyilkosság okozta.

MTI Itthon

Elismerte bűnösségét Mortimer

Elismerte bűnösségét a keddi tárgyaláson Gy. Mihály (Mortimer), akit a Fővárosi Főügyészség azzal vádol, hogy tavaly - még fiatalkorúként - a fővárosban egy buszon szúrta meg kardjával a szintén fiatalkorú, 15 éves sértettet.

Hét nap

BERKECZ NEM BŰNÖS

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában ártatlannak találta a hűtlen kezeléssel vádolt Berkecz...

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Fejre állt Stroll a Bahreini Nagydíj második rajtjánál – videó

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?