szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majálist tart az MSZP a Városligetben, nagygyűlést a Fidesz a Várban, és megmozdulást a Köröndnél az országos szakszervezeti szövetségek. Ez utóbbiak, míg az MSZP ünnepel, illetve a Fidesz híveivel egyeztet, a munkavállalói jogok érvényesítéséért emelnek szót. Kultúrporgram lesz a Várban és Ligetben is.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt és Hiller István pártelnök mond beszédet ma az MSZP majálisán a Városligetben, ahová zenei műsorral és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket.
   
A rendezvényt délelőtt 11.30-kor Molnár Gyula, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke nyitja meg, utána Hiller István és Gyurcsány Ferenc mond beszédet.
   
A Piros Pont kávézóban Budapest közlekedéséről és kultúrájáról szerveznek beszélgetést MSZP-s politikusokkal, a színpadon Koós János, Bangó Margit és a Bergendy zenekar műsorát élvezheti a közönség. A ligeti hangulat teljes lesz: a gyerekeket bűvészshow-val, bohócokkal, vidámparkkal és a korcsolyapályával várják a Városligetben.

Ma délután tartja a Fidesz nagygyűlését a Budai Várban, ahol Orbán Viktor mond beszédet. A Dísz térre már 13 órától várják az érdeklődőket családi programokkal, táncházzal, kulturális műsorral, kirakodóvásárral.
   
Délután 16.00.órakor kezdődik a politikai nagygyűlés, amelyen mások mellett a Fidesz elnöke mond beszédet.
   
Orbán Viktor a választások második fordulója után az eredmények ismeretében hirdetett május elsejére gyűlést, hogy - mint mondta - megbeszéljék a hívekkel következő hetek, hónapok teendőit.

Az országos szakszervezeti szövetségek a foglalkoztatás javításáért, a munkavállalói jogok érvényesítéséért és a magyarországi bérek uniós felzárkóztatásáért emelnek szót május elsejei megmozdulásukon a fővárosban.
   
A résztvevők fél tíztől gyülekeznek a Kodály köröndnél, az ott felállított színpadon a pályakezdők képviselői adnak helyzetértékelést és tesznek javaslatokat. Ezt követően a budapesti munkavállalók táblákkal a Hősök tere felé vonulnak, ahol a másik színpadon az országos szakszervezeti szövetségek vezetői foglalják össze, mit várnak az új kormánytól a munkavállalók helyzetének javításáért - tette hozzá a kommunikációs vezető.
   
A budapesti városligeti rendezvényen a hat országos szakszervezeti konföderációból négy vesz részt: az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés.
   
A Liga Szakszervezetek, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége nem képviselteti magát. A Liga Szakszervezetek külön tartanak demonstrációt az Alkotmány utcában, tiltakozva a munkaadói jogsértések ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Útlezárások a fővárosban

Lezárták a Lánchidat és a Várhegy-alagutat a járművek elől vasárnap rendezvények miatt, forgalomkorlátozással hétfőn is számolni kell a fővárosban; a BKV több járata módosított útvonalon közlekedik.