szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az MTV esti politikai adásának meghívott vendégeként a Szabadság téri székház egy hátsó szobájában vészelte át a tévé ostromát.

© AP

A politikus  egy kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta: elképesztő szakmai hibákat tapasztalt a rendőrség részéről. Szerinte az MTV-t a hatóságok a sorsukra hagyták. Ő maga mindössze azt a "jó tanácsot" kapta a rendőröktől, hogy döntsön saját belátása szerint arról, mit kíván tenni.

Navracsics Tibor Juhász Ferenccel, az MSZP alelnökével, Török Gábor politológussal és a  köztévé kulturális műsorok főszerkesztőjével egy hátsó, biztonságosnak vélt szobában várta meg az ostrom befejeződését. Csak hajnali kettő óra után sikerült egy Nádor utcára nyíló ajtóhoz eljutniuk, de végül mindegyikőjük sértetlenül vészelte át az eseményeket.

Navracsics nem lát semmilyen összefüggést a Fidesz kommunikációja és az esti atrocitások között, noha Gyurcsány Ferenc kormányfő és Juhász Ferenc ezzel a mai éjszaka folyamán többször is megvádolta a legnagyobb ellenzéki pártot. Navracsics szerint a Gyurcsány-kormánynak mennie kell, de ezt ő csak alkotmányos módon tudja elképzelni. A politikus egyre több vidéki városból hallja a híreket a demonstrációk felerősödéséről, de elutasította a futballhuligánokhoz hasonlítható megnyilvánulásokat.

"Tüntetni minden embernek alkotmányos joga, de úgy hiszem, hogy a törvényes kereteknek minden körülmények közt meg kell felelni. Fontos a vagyonvédelem is" - utalt a felgyújtott személyautókra a Szabadság téren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Felelősek vagyunk mindannyian"

A kormányfő egy kereskedelmi tévének adott interjújában sajnálatosnak nevezte a kialakult ostromállapotot, és úgy fogalmazott: "Nincs az a probléma, amit az utca megold."

hvg.hu Itthon

Fotógaléria a tévészékház feldúlásáról

Kedd hajnalban negyed kettőkor a tüntetők közül többen a főbejáraton bejutottak a Magyar Televízió székházának épületébe. Az épület elfoglalását brutális csata előzte meg.

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Hamilton győzelmével ért véget a rémisztő balesettel induló Bahreini Nagydíj

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó