szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A műsorközlő Rákay Philip napi hírértékelésével kezdődött a hatodik Fidesz-gyűlés szerdán a Kossuth Lajos téren, ahol a tervek szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője mond beszédet.

Szerdán délután öt órakor a korábbi napokhoz hasonlóan körülbelül tízezren vannak a téren, az emberek folyamatosan érkeznek. Sokak kezében nemzeti színű zászló van, néhányan Árpád-sávos lobogót lengetnek. Az egyelőre nem sűrű tömeg szokás szerint az Országház előtti körülbelül hatezer négyzetméteres parkolóban áll, egyre többen érkeznek azonban a tér déli oldalán lévő Rákóczi-szobor körülötti füves területre is.

A Parlament közvetlen közelében a korábbiaknál kevesebb rendőr állomásozik. A távirati iroda tudósítója szerint minimum tíz rendőri jármű, buszok, kisbuszok, autók parkolnak a kordonnal körülvett sávban, ez legkevesebb száz rendőrt jelent. A médiaérdeklődés alulmarad a korábban tapasztaltnál. A sajtó részére elkerített részén mindössze öt társaság operatőre dolgozik. 

A Fidesz október 6-án tartott először kormányellenes nagygyűlést a téren; Orbán Viktor, a párt elnöke ekkor jelentette be, hogy ezentúl minden nap gyűlést tart a Fidesz a Parlament előtt.

Az Országház előtti Fidesz-színpadon eddig Áder János, a Fidesz parlamenti alelnöke, Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője, Kövér László, a Fidesz országos választmányának vezetője és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mondott beszédet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Késelés a Kossuth térnél

Dulakodás közben megszúrtak egy fiatalembert szombatra virradó éjjel a Kossuth térnél, a földművelésügyi minisztérium épülete mellett, a sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

MTI Itthon

Újságírókat fenyegettek és provokáltak a Kossuth téren

Újságírókat provokálnak és fenyegetnek a Kossuth téri demonstráció rendezői, akik egy fotóriportert kilökdöstek a térről azzal az indokkal, hogy nincs engedélye a téren tartózkodni. Egy újságírót azért fenyegettek meg a szemmel láthatóan ittas rendezők, mert megakadályozta, hogy a nyilvános WC ajtaját megrongáló férfit megverjék.

MTI Itthon

Hétfőn már fél 11-kor zárt a Kossuth tér

Kevéssel hétfőn este fél tizenegy után alig száz ember maradt a fővárosi Kossuth téren, a szónoklatok befejeződtek, a még színpadra lépő emberek kitartásra buzdították a téren maradókat.

MTI/hvg.hu Itthon

Ma már kevesebben a Kossuth téren

Tízezernél kevesebb ember érkezett a hétfői Fidesz-nagygyűlés kezdetére a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre, s a rendezvény végére nagyjából húszezres lett a tömeg. A mai szónok, Kövér László szerint az MSZP "a hatalmat csalással megszerző bűnszövetkezet". A hvg.hu tudósítója a helyszínen járt.

hvg.hu Itthon

Navracsics a Kossuth téren támadta Gyurcsányt

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője "rendkívüli sajtótájékoztatót" tartott vasárnap délután a Kossuth téri színpadon. Beszédében a frakcióvezető a kormányfőt támadta.

MTI Itthon

Nem szabad inni és újságírót verni a Kossuth téren

"Nagyobb szigorúságot" rendeltek el a Kossuth téri tüntetés szervezői a vasárnapra virradó éjszaka történt, a sajtót ért inzultusokról szóló beszámolók, illetve azt követő médiaérdeklődés hatására.

hvg.hu Itthon

Budaházyék lelövetésüktől tartanak – videó a Kossuth térről

Orbán Viktor sorsfordítónak tervezett pénteki beszéde után mit sem változott a helyzet a budapesti Kossuth téren. A Fidesz permanens tüntetése után a népek egy része átsétál a másik emelvényhez, ahol felvételünk szerint például leckét lehet venni abból, mit jelent ma magyarnak lenni és a szervek megtámadása lelövetéssel járhat. Nézze meg a hvg.hu videóját!

MTI Itthon

Parlamenti bizottságot akarnak a Kossuth tériek

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nyílt levelet juttat el a parlamenti pártok vezetőinek és a köztársasági elnöknek, amelyben arra kérik a címzetteket, hogy hívjanak össze parlamenti bizottságot és tartsanak vitanapot a hatóságoknak a "forradalomban" játszott jogsértő szerepéről - közölte a Kossuth téren Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője.

Mi segíthet, hogy ne legyen rémálom a klimax?

Mi segíthet, hogy ne legyen rémálom a klimax?

Jáksó László kezd mindenhez (is) érteni

Jáksó László kezd mindenhez (is) érteni

Orbáni értékeket vallanak magukénak a szavazók, de a Fidesznek nincs tartaléka

Orbáni értékeket vallanak magukénak a szavazók, de a Fidesznek nincs tartaléka