szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden elemében megbukott magyar cunami - így minősítették a kormány egészségügyi reformját a Fidesz demonstrációján a budapesti Nagyvárad téren.

A Szent István Kórházban és a Heim Pál Gyermekkórházban tervezett ágyszámcsökkentés ellen tiltakozó rendezvényen Molnár Lajos szabad demokrata egészségügyi minisztert olyan embernek nevezték, aki "bosszút akar állni azokon a helyeken, amelyekhez sikertelenségei fűződnek".

Tarnai Richárd XIX. kerületi fideszes választókerületi elnök azt mondta, hogy 2004-ig Molnár Lajos volt a Szent István Kórház főigazgatója. A fővárosi önkormányzat - egyöntetű szocialista-szabaddemokrata-fideszes döntéssel - gazdasági visszaélések gyanúja alapján vonta meg a bizalmat tőle, egy korábbi munkahelyéről etikai vétség miatt kellett távoznia - hangoztatta Tarnai.

A választókerületi elnök hangsúlyozta, hogy a Szent István Kórház nemcsak Ferencváros, hanem a környező peremkerületek gyógyintézménye is. Tarnai szerint nem igaz, hogy a 30 százalékos, 200 ágyat érintő leépítésre kihasználatlanság miatt van szükség. Elmondta, hogy eddig is nagy volt a tumultus a kitűnő ellátást nyújtó intézményben, a kismamák egy részét például csak a folyosón tudták elhelyezni.

Pesti Imre fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja szerint Molnár Lajos "vadorzó, eszement" módon ront rá az egészségügyre, és már csak a kormány nem ismeri be az egészségügyi reform teljes bukását.

Pesti szerint az egészségügyi tárca figyelmen kívül hagyja a népegészségügyi adatokat és a szakmai tanulmányok megállapításait, miközben bátornak tartja magát, amikor fejjel rohan a falnak. A képviselő elmondta: szocialista és szabad demokrata szakpolitikusok egy tanulmánya szerint az átszervezések után mintegy tízszeresére növekedne a budapesti kórházak 700 millió forintos adósságállománya.

A politikus megdöbbentőnek tartja, hogy a szocialista-szabad demokrata többségű fővárosi önkormányzat sem tudta meggyőzni az SZDSZ-es minisztert arról, hogy a Heim Pál is legyen súlyponti, kiemelt kórház.

Gothard Gábor, a VIII. kerületi önkormányzat fideszes frakcióvezetője meglepő dolgokat állított, miszerint a jobboldal egyedül maradt a politikai palettán azzal, hogy értéknek tekinti a gyermekeket. Kóka János gazdasági miniszter és politikustársai szerinte csak pénzt, ingatlanokat látnak az egészségügyben, amely a Fidesz és a KDNP álláspontja szerint nem üzlet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Molnár Lajos szerint jogsértő a patikusok csütörtöki sztrájkja

Csütörtökön csaknem az összes magyarországi patika reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyit ki - jelentette be Lestyán Balázs, a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnökségi tagja szerdán Budapesten. Az egészségügyi miniszter törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezve munkaügyi bírósághoz fordul, és a sztrájk visszavonására szólít fel.

MTI Itthon

Kuncze: Molnár Lajos munkája csodálatra méltó

Az idei év három nagy tanulsága, hogy akkor is fel kell vállalni a cselekvést, ha az népszerűségvesztéssel jár, hogy alkotmányon kívüli eszközökkel nem lehet Magyarországon kormányt buktatni, valamint hogy párbeszéd nélkül nem megy - hangsúlyozta az SZDSZ elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján pénteken.

Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Magyarországon az 500 lóerős új elektromos Audi

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett

Az orosz sportolók azt kérik, a Katyusát játsszák nekik az olimpián és a vb-ken a himnusz helyett

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU