szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nyugat-európai demokráciákban ilyen súlyos politikai és gazdasági válság esetén, mint ami Magyarországon van, előrehozott választásokat szoktak tartani - jelentette ki Martonyi János, az Orbán-kormány volt külügyminisztere pénteken a Hír Televíziónak adott interjújában, amelyet a televízió honlapja idéz.

 A www.hirtv.hu szerint a volt külügyminiszter úgy látja, hogy előrehozott választásokra hazánkban is van lehetőség, és az Alkotmány is lehetővé teszi. "Az európai uniós parlamenti demokráciákban hasonló súlyos
válság esetén jellemzően lemond a kormány, és új választásokat írnak ki. A magyar alkotmány szűkre szabja azt, hogy mikor lehet új választásokat kiírni (...), hol a határ, ameddig a kormány a felelőtlenségében és az ország tönkretételében elmehet" - idézi a politikust a honlap. Martonyi János a távirati iroda érdeklődésére azt mondta: az MTI-nek nem kíván nyilatkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Helsinki Bizottság: törvénysértő a Kossuth téri kordon

Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke panaszt tett az országos rendőr-főkapitánynál, és egyben jelezte: a kordonok fenntartását törvénysértőnek tartja. Előzőleg az azonosítószám nélküli rendőrök megakadályozták, hogy átvágjon a Kossuth tér „ideiglenesen elzárt műveleti részén” .

MTI/hvg.hu Itthon

Rendőri kordon a Gödörnél

Közrefogták a rendőrök a Herczegprímás utca és az Erzsébet téri Gödör közti szakaszt. Már több mint négy mentőautó érkezett a helyszínre, ahol megjelent a az érdeklődők között Sebeők János.

MTI/hvg.hu Itthon

Fideszes kordonbontás - információk percről percre

A fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében pénteken bő fél óra alatt lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. Információk percről percre.

MTI Itthon

Kordont béreltek a Kossuth téri tüntetők

Kordont béreltek a tüntetők szerdán a Kossuth téren, mert a rendőrség elszállíttatta a saját tulajdonában lévő korlátok egy részét, arra hivatkozva, hogy sok rendezvény van a városban, ezekből az eszközökből pedig nem áll elegendő a rendőrség rendelkezésére.

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó