szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A "tavaszi hadjárat" megkezdését jelentette be "az egyesített Kossuth téri tüntetőcsoportok" nevében Molnár Tamás ügyvivő közleményében.

A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja "példamutató történelmi tettet hajtott végre, amikor polgári engedetlenség keretében lebontotta a Parlament épülete köré emelt - a posztkommunista rendőrállam jelképeként számon tartott - vaskerítést" - írja közleményében Molnár Tamás, a tüntetőcsoportok ügyvivője. 
 
Megfogalmazása szerint külön köszönet illeti Orbán Viktort, hogy visszatérve a rendszerváltás demokratikus hagyományaihoz és gondolatához, nem tűrte tovább az alkotmányos alapjogok tartós megsértésének Európában is egyedülálló gyakorlatát.
 
"A Kossuth tér bátor felszabadítása ismételt lehetőséget teremt a magyar demokráciáért küzdő egyesített Kossuth téri tüntetőcsoportoknak, hogy megkezdjék a valódi rendszerváltást beteljesítő tavaszi hadjáratukat. Közös nemzeti akarattal végrehajtjuk azt a nemes szándékunkat, amelyet 2006 őszén elkezdtünk!" - áll a közleményben, amely szerint hitükben megerősödve folytatják az egész országra kiterjedő morális forradalmukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

MDF: ez már önbíráskodás

Önkényeskedésből nem hagyjuk lejáratni a magyar jobboldalt, méltatlan a parlamenti képviselőkhöz - fogalmaz az MDF elnöke. Két ellenzéki politika van ma Magyarországon: az egyik a törvénytelen magatartás és önkényeskedés, a másik a középosztály megerősítését szolgáló, építő politika - nyilatkozta a hvg.hu-nak Dávid Ibolya.

MTI Itthon

Orbán: vállaljuk a következményeket; Gyurcsány: több mint káros

A Kossuth téri kordon elbontásában részt vevő fideszes képviselők vállalják tettük következményeit és nem élnek képviselői mentelmi jogukkal - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken, azt követően, hogy az ellenzéki politikusok az Országház Felsőházi termében folytatták frakcióülésüket.

hvg.hu Itthon

Mit mond a szakértő? - Orbánnak egységet kellett demonstrálnia

Az öngyilkosságok pszichológiai hátteréből ismert jelenséghez hasonlítható a Fidesz polgári engedetlenség mozgalma, amelynek fő attrakciója a Kossuth téri kordon szétbontása volt. Juhász Attila, a Political Capital elemzője szerint egyelőre nem látni, hova vezethet a Fidesz akciója, hiszen az eseményt követő demonstráció kimenetelétől sok minden függ. Az viszont szinte biztos, hogy ezután ismét előtérbe kerülnek azok a viták, amelyek a tavaly őszi tüntetések idején zajlottak le – véli a szakértő.

hvg.hu Itthon

Élőláncot alkotnak a tüntetők a Kossuth téren

A hvg.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök elkezdték újjáépíteni a kordont a Parlament körül. A téren több száz ember tartózkodik, közülük száz köré tehető a tüntetők száma. A demonstrálók élőláncba kezdtek szerveződni.

MTI Itthon

Kövér: remélem, Gergényi lemond

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke reméli, hogy Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány még ma este beadja lemondását.

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton