szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A képviselők nem polgári engedetlenségi akciók szervezésére kaptak fel-hatalmazást a választóktól, hanem hazánk jövőképességének megteremtésére közölte azérdeklődésére pénteken a gazdasági miniszter, aki párbeszédet, egyeztetést kezdeményez az ügyről.

"Döbbenettel látom, hogy parlamenti képviselőtársaim helyezik magukat törvényen kívül, amire maguk is felesküdtek" - fogalmazott Kóka János arra reagálva, hogy a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi akció keretében elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont. A liberális politikus felvetette, hogy tárgyalóasztal mellett állapodjanak meg a pártok arról, hogy a parlamenti demokrácia
keretein belül miképpen bonthatnák le a félelem és a Parlament kordonjait egyszerre.
   
A tárcavezető rámutatott: az öt parlamenti párt fontos dologban bontott kordont csütörtöki egyeztetésén. "Sikerült ugyanis megállapodnunk a közös jövőnket meghatározó versenyképesség
alapkérdéseiben, s így néhány lényeges elemet eltávolítottunk a politikai erők között régóta feszülő kordonból" - fogalmazott Kóka János. 
   
Hozzátette: a pártok egyetértettek abban, hogy a magyar kis-, és közepes vállalkozások segítésében, a vállalkozási környezet javításában és a költségvetési politika szabályainak szigorításában
együtt kell lépniük.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kóka: Wekler Ferenc nem lesz kormánybiztos

Wekler Ferenc nem lesz az M6-os autópálya építésének kormánybiztosa - közölte a gazdasági miniszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában csütörtökön.

MTI/hvg.hu Itthon

Fideszes kordonbontás - információk percről percre

A fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében pénteken bő fél óra alatt lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. Információk percről percre.

hvg.hu Itthon

Helsinki Bizottság: törvénysértő a Kossuth téri kordon

Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke panaszt tett az országos rendőr-főkapitánynál, és egyben jelezte: a kordonok fenntartását törvénysértőnek tartja. Előzőleg az azonosítószám nélküli rendőrök megakadályozták, hogy átvágjon a Kossuth tér „ideiglenesen elzárt műveleti részén” .

MTI Itthon

Orbán: vállaljuk a következményeket; Gyurcsány: több mint káros

A Kossuth téri kordon elbontásában részt vevő fideszes képviselők vállalják tettük következményeit és nem élnek képviselői mentelmi jogukkal - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken, azt követően, hogy az ellenzéki politikusok az Országház Felsőházi termében folytatták frakcióülésüket.

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra