szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök elkezdték újjáépíteni a kordont a Parlament körül. A téren több száz ember tartózkodik, közülük száz köré tehető a tüntetők száma. A demonstrálók élőláncba kezdtek szerveződni.

A Kossuth téren a Fidesz kordonbontó akciója után körülbelül harminc aktív tüntető és további körülbelül száz demonstráló gyűlt össze, legalább ennyire tehető a bámészkodók és az újságírók száma is. A tüntetők szinte teljesen elfoglalták a 2-es villamos sínpályáját, így a járat nem közlekedik. A demonstrálók nem egységesek, s nincsen egyértelmű vezetőjük sem, bár néhány hangadó időről időre megpróbálja magához ragadni a kezdeményezést, több-kevesebb sikerrel.

Tudósítónk beszélt egy önmagát Szöcskének nevező tüntetővel, aki az októberi zavargások után két és fél hónapot töltött börtönben, három nappal ezelőtt szabadult. Szöcske agresszíven próbált fellépni, de nem egyelőre nem sikerült embereket gyűjtenie maga köré. A tüntetők közül 20-30-an élőláncot alkottak a rendőrökkel szemben, s arra buzdítják a járókelőket, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Fideszes kordonbontás - információk percről percre

A fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi mozgalom keretében pénteken bő fél óra alatt lebontották a Kossuth Lajos teret övező kordont. Információk percről percre.

hvg.hu Itthon

Helsinki Bizottság: törvénysértő a Kossuth téri kordon

Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke panaszt tett az országos rendőr-főkapitánynál, és egyben jelezte: a kordonok fenntartását törvénysértőnek tartja. Előzőleg az azonosítószám nélküli rendőrök megakadályozták, hogy átvágjon a Kossuth tér „ideiglenesen elzárt műveleti részén” .

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen