szerző:
MTI

Nem tüntetéssel, lázongással kell a fennálló kormányt megbuktatni - hangoztatta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden Debrecenben, a nagyerdei '56-os emlékműnél, több mint ezer fős hallgatósága előtt.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint ma nem áll jogában senkinek erőszakoskodni, hamis párhuzamot vonni az 56-os pesti srácokkal, mert akkor diktatúra volt, ma pedig demokrácia van és nincs az országban idegen hatalom. Ugyanakkor - mint fogalmazott - kísértetiesen hasonlít egymáshoz az akkori és a mai hatalom mozgásterét meghatározó három tényező. Kósa Lajos szerint mindkettő elveszítette a legitimációját, hazugságra épült és gazdasági csődbe juttatta az országot.

Hogyan tovább? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki úgy vélte, ma arra kell felkészülni, hogy  milyen lesz egy Gyurcsány Ferenc utáni Magyarország. Kijelentette: aki nem tud tenni az országért, csak hablatyol, annak mennie kell, legyen bármelyik oldalon. Kósa Lajos beszédében összefogást sürgetett a nemzet felemelkedése érdekében.

"Ma Magyarországon olyan széles összefogásra van szükség, aminek alkotmányos ereje van. E nélkül nem lehet megoldani a magyarországi válságot" - mondta a polgármester. Kósa Lajos példaként a németországi nagykoalíciót említette, amit "összekényszerített" a német értelmiség és a sajtó. A politikusok ugyanis - vélekedett -, önmaguktól nem, vagy csak nagyon ritkán tudnak összefogni.

A Fidesz országos alelnöke végezetül annak a reményének adott hangot, hogy kiutat találnak a válságból, amire 56 példája jó lehetőség. Arra a kérdésre, hogy mi lesz veled Magyarország, csak egyetlen válasz van: virágozni fog. "Egymásnak vállat vetve ezért fogunk dolgozni" - mondta Kósa Lajos.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Itthon

Tömegoszlatással végződött az ünnepségsorozat

Zászlófelvonással indult, Fidesz-gyűléssel folytatódott az 1956-os forradalomra emlékező ünnepségsorozat. Hangoskodók voltak, de rendbontás nem. Egészen estig, amikor az Alkotmány utcában szétoszlattak egy csoportot. Olvasson fordított időrendben!

MTI Itthon

Részegek forradalma: tudatosan támadtak a rendőrökre

Tizenkilenc ember sérült meg hétfő este, a Budapesten történt utcai rendbontásokban, amelyek miatt összesen húsz embert állítottak elő - közölte kedd reggeli sajtóértekezletén Bencze József országos rendőrfőkapitány. A rendőrség szerint a "tüntetők" fele ittas volt.

Vajon hatékony az online terápia?

Vajon hatékony az online terápia?

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

Mi az az INF-szerződés? Reagan és Gorbacsov írta alá, most Putyinon és Trumpon múlhat a sorsa

Mi az az INF-szerződés? Reagan és Gorbacsov írta alá, most Putyinon és Trumpon múlhat a sorsa

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának