szerző:
MTI

Jelentős értékre elkövetett csalással, közokirat-hamísítással, valamint ügyvédi visszaéléssel vádolja az ügyészség azt az ügyvédet, aki közrejátszott egy hévízi ingatlan megszerzésében – írja a Zalai Hírlap.

A büntető per szerdán kezdődött a Keszthelyi Városi Bíróságon. A hévízi ingatlant – az azóta jogerősen elítélt – Kanizsai László akarta megszerezni, ezért hamísított egy végrendeletet, amit megmutatott A. G. ügyvédnek. Az „okiratot” A. G. nem találta megfelelőnek, helyette ajándékozási szerződést ajánlott. A dióskáli tulajdonos élettársának unokája, – az azóta ugyancsak jogerősen elítélt – Egyed István vallomása szerint a szerződést az ittas állapotban lévő ügyvéd jelenlétében, a kezét vezetve íratta alá az idős emberrel. Mindeközben a tulajdonosnak azt hazudta, hogy olyan meghatalmazást ír alá, amivel az ingatlant meg tudják menteni a hamis végrendelettel manipuláló Kanizsai Lászlótól. Közreműködésükért Kanizsai állítása szerint félmillió forintot fizetett az ügyvédnék és hárommillió forintot ígért Egyed Istvánnak – olvasható a Zalai Hírlapban.

Az ügyvéd mindezt cáfolta, állítása szerint a szakma szabályai szerint járt el: megadta a tájékoztatást az idős embernek, aki tiszta tudattal írta alá a szerződést. A tárgyalás szakértő meghallgatásával folytatódik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Mennyit keres ma egy ügyvéd?

„Honnan lehet tudni, hogy ügyvédet gázoltak el és nem egy macskát? Onnan, hogy a macskánál van féknyom.” Ehhez hasonló viccek terjednek Amerikában, ahol a legmegvetettebb és legirigyeltebb foglalkozás az ügyvédeké. Honnan lehet tudni, hogy mennyit keresnek Magyarországon? Erre keresi a választ a hvg.hu.

Hét nap

Belga ügyvéd bajban

Gyermekpornográfiát ábrázoló képek birtoklása miatt büntetőeljárást kezdeményeztek Belgiumban Victor Hissel liege-i...

MTI/HavariaPress Itthon

Megverte a bírót és ügyvédét az ügyfél

"Nem adhat semmi elfogadható alapot és indokot arra, hogy a független magyar bíróságon munkájukat tisztességgel, jogrendünk betartásával végző kollegákat ilyen aljas, megmagyarázhatatlan támadás érje" - írta a Legfelsőbb Bíróság elnökének Takács Albert miniszter.

Hét nap

Ügyvédek bűnben

A Fővárosi Ítélőtáblán indul a hatszáz befektető tagját közel egymilliárd forinttal megkárosító K-P-H-M...

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Milyen baklövéseket követnek el ügyvédek?

Ingatlanközvetítők tanulságos sztorijaiból már készítettünk összeállítást, a második részben ügyvédi bakikat gyűjtöttünk csokorba. A szakemberek néhány ehhez kapcsolódó mulattató, tanulságos, vagy egyenesen siralmas történetet osztottak meg velünk.

Hét nap

VÉDŐÜGYVÉD LÁNCON

Hamis vád bűntette miatt kedden hat hónap, kétévi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi...

MTI Itthon

Az ügyvédek közel fele szerint nem pártfüggetlen az igaszságszolgáltatás

A magyar ügyvédeknek csak valamivel több mint a fele gondolja úgy, hogy a magyar igazságszolgáltatás pártfüggetlen lenne - állapította meg az a felmérés, amelynek néhány jellemző adatát kedden ismertette Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke.

MTI Itthon

Bírákat és ügyvédet bántalmazott, a miniszter egyeztet

Bírákat és egy ügyvédet bántalmazott egy polgári peres tárgyaláson az ügyfél a Pest Megyei Bíróságon kedden, a férfit a rendőrség őrizetbe vette. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter találkozót kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróság elnökével.

Hét nap

Népügyvédmérleg

Tavaly már 44 ezer ügyben jártak el "népügyvédek", az Igazságügyi Hivatal (IH) által megbízott jogászok az alacsony...

hvg.hu Itthon

Vádemelés lakásmaffia-ügyben, ügyvédek is érintettek

Ügyvédek is érintettek abban a lakásmaffia ügyben, amelynek 47 ezer oldalas iratanyagát közel három évig tartó nyomozás után vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Városi Ügyészségnek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya - közölte Sápi Tibor, a főkapitányság sajtóügyeletese.

Megdöbbentek a kutatók: ott találtak magas mikroműanyag-koncentrációt, ahol senki sem számított rá

Megdöbbentek a kutatók: ott találtak magas mikroműanyag-koncentrációt, ahol senki sem számított rá

A HVG nem is kívánhatna magának Bruce Willisnél jobb plakátfiút

A HVG nem is kívánhatna magának Bruce Willisnél jobb plakátfiút

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Feloszlik az ExperiDance? - a társulat cáfol

Feloszlik az ExperiDance? - a társulat cáfol

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán