szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hárman kaptak jelölést a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) elnöki posztjára, köztük van Mikola István fideszes politikus, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere is.

A tisztséget most betöltő Patrubány Miklós – akit a világszövetség erdélyi társasága, Tolna megyei szervezete, és 11 Borsod megyei tagja javasolt most a posztra – az MTI érdeklődésére azt közölte, a fideszes politikust az Orbán Balázs Erdélyi Kör jelölte.

Mint mondta, mindeddig sem neki, sem a javaslattevőnek nem sikerült megszólaltatni őt: elvállalja-e a felkérést. Egyben emlékeztetett arra: Mikola István 2000-ig az MVSZ stratégiai tanácsának tagja volt.

Rajtuk kívül az önmagát jelölő Kvacskay Károly verseng még a posztért.

A két régióelnöki helyre csak egy-egy jelölés érkezett: a Kárpát-medencei régióelnökségért így a Tolna megyeiek és 11 borsodi tag által támogatott András Imre, a Kárpát-medencén kívüliek vezetői posztjáért pedig Ladó László versenghet, az MVSZ Ausztráliai Országos Tanácsának támogatását maga mögött tudva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mikola: "ép ésszel felvállalhatatlan" a több-biztosítós rendszer

Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szombati sajtótájékoztatóján azt javasolta a kormánypártoknak, hogy a hétvégi lovasberényi megbeszélésen ne a több-biztosítós rendszer bevezetésével, hanem inkább az egészségügyben kialakult káosz kezelésével foglakozzanak.

Helyi érték

Önfeloszlatás a Magyarok Világszövetségénél

Tegnap bejelentették a Magyarok Világszövetsége zalai szervezetének feloszlását. A tagok nem tudták elfogadni, hogy az MVSZ a tiltakozásuk ellenére múlt év novemberében leváltotta és kizárta soraiból Paál István volt megyei elnököt - írja a sonline.hu.

MTI Itthon

Ismét népszavazást kezdeményez a Magyarok Világszövetsége

Ismét népszavazást kezdeményez a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaállítására; a szervezet a 2004-ben már népszavazásra bocsátott kérdést változatlan formában juttatta el az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) - jelentette be Patrubány Miklós.

MTI Itthon

Új köztestülettel pótolnák a Magyarok Világszövetségét

A konkrét intézkedések közül csak a brüsszeli lobbiiroda létrehozását hozták nyilvánosságra az elfogadott nemzetpolitikai stratégiából a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma után, pedig a dokumentum több hasonló javaslatot is tartalmaz.

MTI Itthon

Mikola: „virágozzék minden virág”, de a tb maradjon

Mikola István szerint a társadalombiztosítás (tb) közösségi monopólium, a 10 millió állampolgár és az állam közötti nagy társadalmi szerződés, amelyet a hatalomnak nincs joga egyoldalúan felmondani, de ha mégis megtenné, a Fidesz – amikor fordul a politika – azonnal helyreállítaná azt.

MTI Itthon

A Magyarok Világszövetsége is indul a választásokon

A Magyarok Világszövetsége saját polgármester-, és képviselőjelöltekkel indul az őszi önkormányzati választásokon, a szervezet külön önkormányzati programot készít Akarjuk a közjót! címmel – tájékoztatott a szövetség közleményében.

MTI Itthon

Lamperth: Patrubánynak bocsánatot kell kérnie

A belügyi tárca újra kezdeményezni fogja a választási törvény módosítását, a népszavazás tanulságainak figyelembe vételével. A belügyminiszter szerint Patrubány Miklósnak bocsánatot kellene kérnie a választási iroda vezetőjétől.